U bent hier

Nederlandse zusterstad IJsseltein zet extra politie, ME en live cameratoezicht in tijdens jaarwisseling

Herentals | Internationaal
30.12.2019 - 18.55u
Door: Herman Gezelle

De Herentalse zusterstad IJsseltein (bij Utrecht) zet extra politie, ME (Mobiele Eenheid) en live cameratoezicht in tijdens de jaarwisseling.

Vorig jaar is het in een deel van IJsselstein tijdens de jaarwisseling weer flink uit de hand gelopen. Dit jaar zal de gemeente meer maatregelen treffen om de overlast te beperken.

De burgemeester heeft aangegeven dat morgen oudejaar gebiedsontzeggingen worden opgelegd voor personen die vorige jaarwisseling overlast hebben veroorzaakt in de openbare ruimte. Ook wordt er live camera beelden uitgekeken en is er meer inzet van politie (de ME is aanwezig dit jaar), stadstoezicht en jongerenwerkers.

'Wat ging er vorig jaar allemaal mis?...  4 kleine mannetjes van rond de 12 jaar'

'Er is voor ruim €30.000 aan schade aangericht, zijn er hulpverleners bekogeld met vuurwerk en zijn er diverse branden gesticht', zegt burgemeester Patrick van Domburg.

'Maar laten we vooral niet vergeten dat een deel van de schade is veroorzaakt door rondtrekkende jongetjes met op het oog onschuldig lijkende rotjes en vuurpijltjes.

Een mooi voorbeeld troffen wij vorig jaar aan op het schoolplein van de Agnesschool: 4 kleine mannetjes van rond de 12 jaar die een compleet schoolplein hebben vernageld en verderop in de straat brand hebben gesticht.' (Bron & foto's ijsseltein2.0 - met dank aan Jacco Verschoor)

Zover is het in Vlaanderen nog niet. Maar toch stelt de lokale politie meer en meer vernielingen tijdens oudjaar vast...

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto