Het college van burgemeester en schepenen van Kasterlee besliste vandaag om een negatief advies over te maken aan de bestendige deputatie van de provincie Antwerpen over de vestiging van het bedrijf Isofoam in de kmo-zone Kemelbeek in Tielen.

Isofoam is gespecialiseerd in de isolatie van zowel privéwoningen als bedrijven met gespoten polyurethaanschuim (PUR).

De firma wil van Turnhout uitwijken naar de nieuwe kmo-zone Kemelbeek in Tielen.

Meer dan 800 bezwaarschriften

Het isolatiebedrijf heeft hiervoor een afwijking van de Vlarem II-norm aangevraagd. Het gemeentebestuur van Kasterlee ontving hierover meer dan 800 bezwaarschriften.

Schepen van milieu Guy Van de Perre: "De gemeentelijke administratie heeft op basis van wettelijke bepalingen een voorwaardelijk gunstig advies gegeven. Hiervoor heeft zij zich hiervoor gebaseerd op de in Vlaanderen geldende milieuwetgeving."

Vandaag heeft het college van burgemeester en schepenen zich uitgebreid gebogen over dit gevoelig dossier. Daarbij werd veel aandacht aan veiligheid en volksgezondheid. Ook bij calamiteiten. Bovendien is deze kmo-zone bedoeld voor bedrijven die lokaal gegroeid en verankerd zijn. Isofaom maakt deel uit van een internationaal bedrijf dat wereldwijd actief is.

"Na afweging van alle beschikbare elementen heeft het schepencollege beslist om voor het dossier Isofoam een negatief advies aan de bestendige deputatie over te maken," zegt schepen Van de Perre.