U bent hier

Negen Vlaamse gemeenten klaar met coachingtraject rond lokaal fietsbeleid

Kempen regio | Mol | Vlaanderen
19.02.2020 - 14.36u
Door: Mark Jaspers

Dinsdag hebben negen Vlaamse gemeenten een coachingtraject afgerond rond lokaal fietsbeleid, waarbij ze voor hun gemeenten een actieplan opstelden om fietsen veiliger te maken.

"De gemeenten zijn nu klaar om zelf aan de slag te gaan met het realiseren van hun fietsactieplan", meldt de Vlaamse Stichting Verkeerskunde woensdag, die de coachings samen met Fietsberaad Vlaanderen aanbiedt.

Deerlijk, Harelbeke, Heusden-Zolder, Izegem, Kapelle-op-den-Bos, Mol, Overijse, Ranst en Zaventem startten vier maanden geleden aan hun traject. Ze begonnen met het analyseren van het huidige fietsbeleid van hun gemeente, om dan te leren wat een kwalitatief hoogstaand fietsbeleid is. Daarna gingen de deelnemers onder leiding van een studiebureau bij elkaar op terreinbezoek om inspiratie op te doen .

De gemeenten kregen daarna nog advies over hun lokale fietsbeleid, waarna het tijd was om een concreet actieplan uit te schrijven. Op het einde analyseerden de gemeenten de actieplannen samen, waarbij ze kennis en informatie konden uitwisselen met elkaar en de gedeelde uitdagingen samen konden aanpakken.

Het was al de vierde keer dat de coaching georganiseerd werd. In totaal namen al 68 Vlaamse gemeenten deel. (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto