Na de eerste driepunter van het prille seizoen, moest VCHH de verplaatsing maken naar het nog puntenloze VC Geel voor een onvervalste derby der Kempen. Voor Herenthoutse kapitein Hanne Danis en aanvalster Tessa Van Den Dries een wedstrijd tegen enkele oude bekenden. Beide dames hebben immers een verleden met VC Geel.

'VC Geel maakte al snel duidelijk dat zij de punten thuis wilden behouden met stevig aanvalswerk waarop de verdediging van VCHH niet kon antwoorden en met 9-6 moest achtervolgen waardoor Staf Torfs al snel een time out diende te nemen om zijn team te organiseren. VC Geel liep echter zonder een krimp te laten uit tot 13-8.

VCHH zette een remonte in, maar een killblock van Geel stopte deze af bij 16-13. De inbreng van Hanne Danis bracht opnieuw schwung in het spel van de bezoeksters maar de thuisploeg bleef de Herenthoutse defensie onder vuur nemen en de kloof bleef behouden tot 22-19.

Uiteindelijk moesten de dames van VCHH de rol lossen en een opslagmisser in eigen rangen leverde de thuisploeg een setpunt dat werd omgezet in setwinst met 25-20.

Set 2 startte met stevige opslagdruk van hoekspeelster Sofie Peeters die de receptie van Geel ontregelde waardoor een voorsprong van 2-6 kon worden genoteerd. Bij een 2-9 stand nam de thuiscoach een time-out die resulteerde in opslagverlies van VCHH, maar uiteindelijk bleef de kloof van 7 punten intact tot 7-14.

De bezoekende defensie, met libero Fien Celen acteerde secuurder dan vorige set, en de aanhoudende opslagdruk van VCHH resulteerde in een 10-20 score. Deze kloof van dubbele cijfers bood perspectieven nu de Herenthoutse setter Shani Heylen achteraan kon postvatten en er drie aanvallers aan het net geposteerd stonden.

Een smash van Tessa Van Den Dries zette de klinkende 13-25 op het bord en deze uitslag verstomde de thuisaanhang die zich tot dan toe luidruchtig geroerd hadden.

De derde set kende een nerveus maar gelijk opgaand begin langs beide zijden tot mistasten van de spelleiding 2 punten voordeel opleverde voor de thuisploeg. VCHH was duidelijk aangeslagen en zag Geel hierdoor uitlopen tot 11-5.

Herenthout zette de achtervolging in, maar bij een nieuwe beslissing in hun nadeel van de man in het rood bij een 15-12 stand smoorde de goede bedoelingen in de kiem en Geel kon hiervan profiteren om de set binnen te halen met duidelijke 25-14 cijfers. 2-1 in sets voor de thuisploeg, en een VCHH dat vol aan de bak moest om nog enig puntengewin te kunnen oogsten in deze derby.

Een betere start van Heist Delhaize Herenthout zorgde voor een verdiende 6-9, waardoor dit keer Geel op achtervolgen aangewezen was. VCHH bleef echter attent meespelen en kon de kloof behouden tot 12-15. Een killblock van middenspeelster Hannah Luyten was het sein voor de coach van Geel om zijn troepen opnieuw in slagorde te brengen.

VC Geel kon naderen tot op 15-17, maar een opslagmisser werd cash betaald, en de daaropvolgende toetsfout van de Geelse setter zorgde opnieuw voor een kloof van 4 punten.

De stevige services van VCHH diepten deze kloof nog verder uit en een opstellingsfout van de thuisploeg leverde bij de eerste setbal ook effectief setwinst op voor de bezoeksters die hiermee hun eerste punt op verplaatsing versierden en een tie-break konden afdwingen.

In de Tiebreak haalden beide teams het onderste uit de kan. VCHH startte het best met 1-3, maar Geel nam over en liep uit tot 5-3. Opnieuw met Sofie Peeters aan de service was het initiatief terug bij de bezoeksters die op hun beurt met 5-7 over de thuisploeg wipten.

Bij het wisselen van speelzijde had VCHH een krappe leiding van 7-8, maar in money-time was het de thuisploeg die uiteindelijk het laken naar zich toe trok en met 15-10 de dames uit Herenthout in het verlies mepten en hiermee hun eerste 2 punten van het seizoen konden veroveren.

Al met al een spannende wedstrijd waarin VC Heist Delhaize Herenthout weerom toonde dat het zijn plaats in eerste divisie meer dan verdiend heeft afgedwongen met de behaalde resultaten van vorig seizoen.

Voortgaande op het geleverde spel in de eerste drie wedstrijden van het team mag de ambitie om een zorgeloos jaar in eerste divisie meer dan reëel worden genoemd.

Volgende week, zaterdag 6 oktober ontvangt VC Heist Delhaize Herenthout om 17h00 in sporthal 't Kapelleke een oude bekende, Haasrode Leuven, de kampioensploeg van 2e divisie vorig jaar.

Het was met een zege op de voorlaatste speeldag tegen dit toen ongenaakbaar VHL dat Herenthout de tweede plaats wist veilig te stellen en de promotie naar eerste divisie mee binnen te rijven. Aan VCHH om deze stunt volgende week te herhalen en de drie punten thuis te houden.'