U bent hier

NEOS : boeiende lezing Dirk Draulans 'Samen voor ons eigen' @ Lakenhal

Herentals | Vlaanderen
20.09.2017 - 00.01u
Door: Herman Gezelle

In een goede gevulde Lakenhal serveerde bioloog Dirk Draulans dinsdagnamiddag een boeiende 'Samen voor ons eigen'.

'De evolutie van het sociaal gedrag van de mens, onder meer in functie van de vraag waarom wij zo'n zachtaardige soort zijn geworden dat wij de wereld hebben kunnen veroveren en kunnen leven met mensen die we in feite niet kennen'.

De bekendste bioloog van Vlaanderen heeft één goeroe: Charles Darwin, de man die de wereld de evolutietheorie schonk. Als jonge journalist reisde hij de wereld rond aan boord van de Beagle. Een reis die Dirk Draulans op vraag van Canvas en de VPRO, en op wat oudere leeftijd, overdeed

Je hebt toch het een en het ander gedaan om die evolutietheorie aan te brengen. Je gaf veel bekende voorbeelden in je boek 'Het succes van slechte seks'.
Dirk Draulans: 'Het is nog altijd zo dat veel mensen niet overtuigd zijn dat die evolutietheorie ook veel over henzelf zegt.

'Het succes van slechte seks' is mijn bestverkopende boek geweest. Er zijn er meer dan 30.000 exemplaren van verkocht. Hij zit nu al aan zijn tiende druk. Dat boek confronteert mensen met hoe ze zelf functioneren onder druk van die biologische software', besluit Draulans. 'We hebben namelijk nog steeds reflexen die sommigen liever niet hebben.'

Desselaar Dirk Draulans (1956) kwam op uitnodiging van Neos Herentals.

Programma Neos (Netwerk van ondernemende senioren) :

Mia Doornaert komt op dinsdag 3 oktober naar het Oud Gasthuis : thema 'De Arabische Lente'.  

Info Neos voorzitter Geert Keppens gerard.keppens@telenet.be

Guy Verellen / NNieuws

Straks foto's

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto