'Het was feest vrijdagavond in De Mixx, de bloemen waren voor Cindy (van de kassa) en Diederik Van den Schoor, onze keeperstrainer die voor het veld kiest en zijn vrouw en dochters niet vergeet, bedankt ook voor de vele vrijwilligers bij de grootste kleine club uit het Futsal in Vlaanderen', zegt Eddy Lambaerts.   'Noorderwijk ontving het Europese Halle-Gooik, vier keer bekerwinnaar en evenveel keer kampioen. De nummer acht in Europa, veel te groot voor ons land en de enige profploeg in België was er toch niet helemaal gerust.

In de competitie kwamen ze in Herselt niet verder dan een 5 – 5 en Noorderwijk was na een knappe reeks in 2019 helemaal terug. Geen Issam Dahmani, geel geschorst, geen Vesco (kruisband letsel) maar wel de terugkeer van zijn maatje Georgy Karageorgiev na zijn ingewikkelde polsbreuk.

De thuisploeg start sterk en heeft veel balbezit in de eerste minuten, de bezoekers wachten af. In minuut drie gaat echter even het licht uit bij de thuisploeg, drie doelpunten in één minuut en Halle-Gooik staat op 0 – 3.

Twee keer Patias na knullig balverlies en één keer Gréllo met een knappe actie. Het wordt even stil bij de thuis supporters, het zullen toch geen dubbele cijfers worden zeker? De kampioenen in spe uit het Pajottenland tonen minutenlang wie de beste ploeg in België is en bij Noorderwijk zijn er velen die al naar adem happen.

Tien zeer moeilijke minuten maar dan staat onze spits recht Ilias El Attabi, een verre trap van keeper Talhaoui en Ilias met zijn gekende crochet, 1 – 3. We hebben terug een match. De bezoekers slaan echter direct terug, Gréllo met een verre pas, knappe één twee en Patias met zijn derde van de avond, 1 – 4, klasse.

Nu gaat het snel over en weer, Bouri met de tegenaanval, pasje naar El Ghaadaoui en mooi in de rechterbovenhoek, 2 – 4. Het blijft een knappe pot voetbal, de scheids "vergeet" een overduidelijke penalty te fluiten voor Noorderwijk, snelle tegenstoot van de bezoekers en alweer Patias, 2 – 5 voor Gooik, meteen ook de ruststand na een fantastische eerste helft, Halle-Gooik op kampioenen niveau maar Noorderwijk op die éné minuut concentratieverlies na, ook een zegen voor het Futsal.

De tweede helft is grotendeels voor de thuisploeg, de bezoekers komen nog amper in de buurt van thuisdoelman Morad maar die kans benutten ze dan ook, 2 – 6 via Carello, daarom zijn het ook toppers. De foutenlast weegt echter door bij de bezoekers en El Ghaadaoui zorgt met een schitterende tienmetertrap voor de 3 – 6.

Het geloof in de stunt is nu helemaal terug bij een sterk Real en opnieuw een vrije trap van El Ghaadaoui voor 3 – 6, El Fashi met krampen maar ook met de 4 – 6. Nog twee minuten te spelen, de mannen van coach Heremans gaan er vol voor. Man van de match El Ghadaoui wordt licht gehinderd en neemt de tienmeter trap zelf, in twee keer, en zowaar 5 – 6 met nog anderhalve minuut te spelen.

Verre inworp van doelman Zaramello op Carello, slimme pas op naar Gonzalo, verdomme toch, 5 – 7 voor de bezoekers. De laatste minuut is even belangrijk als de eerste, El Fashi onderschept knap de bal, snel op topschutter El Attabi en 6 – 7 met nog twintig seconden te spelen.

Georgy Karageorgiev met een verre trap op El Fashi, in één keer op de slof maar de uitstekende doelman van Halle-Gooik, Zaramello pakt de laatste kans van de match. Geen stunt voor Noorderwijk maar wat een spektakelmatch met twee ploegen die aan het publiek dachten, om duimen en vingers af te likken en verlengingen zaten erin. Een uitstekende eerste helft van de bezoekers, bij momenten een streling voor het oog maar het Noorderwijk van de tweede ronde was een sensatie en de wedstrijd tegen het Europese Halle-Gooik het ultieme bewijs.

We zijn terug, volgende week de terugmatch in Halle, dat wordt moeilijk, maar met dit Real is veel mogelijk. Georgy weer wat fitter en Dahmani terug uit schorsing. Een wedstrijd moet steeds gespeeld worden hé', besluit Eddy Lambaerts, Real-protagonist van het eerste uur.