U bent hier

Neteland bindt strijd tegen polarisatie op sociale media aan : 'Verbinding staat centraal'

Grobbendonk | Herentals | Herenthout | Neteland | Olen | Vorselaar
20.07.2021 - 15.19u
Door: Herman Gezelle

De 5 gemeenten van het Neteland slaan de handen in elkaar om onze jongeren bekend te maken met de gevaren van digitalisatie en polarisatie op sociale media. Via de dienst gelijke kansen en preventie van lokaal bestuur Herentals en verschillende partners in het werkgebied 'zetten ze in op' algemene preventie en detectie.

Jongeren zijn zeer actief op sociale media, maar vaak zonder bekend te zijn met de gevaren die digitalisatie met zich meebrengt. Zo zijn ze zich niet altijd bewust van de consequenties van het delen van gegevens online.

Ook worden sociale media gebruikt voor de uiting van ongefilterde frustraties, waardoor ze weleens een katalysator kunnen zijn voor polarisatie.

Leerkrachten en hulpverleners geven aan dat zij niet de middelen hebben om die problematiek op te lossen.

Daarom stellen de gemeenten van het Neteland een projectmedewerker verbinding aan die de diepere onderliggende redenen van deze problematiek onderzoekt.

Samen met de jongeren zal hij een verhaal van verbinding schrijven. De jongeren die deelnemen aan het project, mogen het mee vorm geven als ambassadeur of influencer op sociale media. Zij kunnen op hun beurt nieuwe jongeren en doelgroepen bereiken.

Nog tot en met 8 augustus kunt u solliciteren voor de openstaande vacature van projectmedewerker verbinding. Je vindt de voorwaarden en alle informatie hier: www.herentals.be/vacature-voor-projectmedewerker-verbinding. Meer informatie over het project volgt in latere berichtgeving.'  Foto Nnieuws.
Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto