De gekende buitenspeeldagen in Neteland, met speelmogelijkheden op verschillende centrale locaties, kunnen door corona niet doorgaan. Omdat de vrijetijdsdiensten van Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar kinderen wel de kans willen geven om fijn en veilig buiten te spelen, leggen ze dit jaar de focus op speelstraten en op de uitdagingen van koning Arthur.

Neteland en de hulp voor koning Arthur

Om alle kinderen in Neteland speelmogelijkheden te geven, worden verschillende straten op de officiële buitenspeeldag op woensdag 21 april omgetoverd tot speelstraten.

Naar aanloop van deze dag krijgen alle leerlingen van de kleuter- en basisscholen in de vijf gemeenten ook een pakje stoepkrijt. Bovendien kan je thuis of in je straat koning Arthur helpen bij de heropbouw van zijn kasteel. Arthurs kasteel werd verwoest door een enorme storm.

Ontdek zijn volledige verhaal op https://nete.land/buitenspeeldag-2021, voer de uitdagingen uit en deel het resultaat op de Facebookpagina van Neteland met #helpkoningArthur.

Extra speelplezier in de verschillende gemeenten

Olen

In Olen rijdt op 21 april coronaproof een ijskar rond met een gratis ijsje voor alle kinderen die buiten aan het spelen zijn. De ijskar passeert tussen 13.55 en 15.30 uur langs speelterrein Topper, de kerk in St.-Jozef-Olen, Villa Leemans/het sociaal huis, speelterrein 't Plein, Maïsveld, Chiro Achter-Olen, de sporthal en het dorpsplein. Alle details vind je op http://bit.ly/buitenspeeltijd-olen.

Daarnaast kan je van 21 april tot en met 30 mei in de drie parochies op zoektocht gaan met je gezin. Op verschillende locaties krijg je een vraag of een doe-opdracht.

Heb je zin in een vleugje kunst, dan kun je deelnemen aan KunstTourama in Olen-Centrum. Eerder fan van wat sport of avontuur, dan zijn de familiezoektochten in O.-L.-V.-Olen en St.-Jozef-Olen iets voor jou. Je kan de wandelfolders downloaden via www.olen.be of afhalen in de bib, Oevelseweg 24 in Olen.

Meer info: Vrije Tijd, vrije.tijd@olen.be, 014 27 94 22

Grobbendonk

Op 5 locaties in onze gemeente wordt een speelkoffer met sport- en spelmateriaal voorzien. Hier kunnen kinderen zich veilig en coronaproof uitleven. De plaatsen zijn beperkt. Inschrijven kan via grobbendonk.ticketgang.eu.

Herentals

De buitenspeeldag vindt in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven plaats in verschillende speelstraten, speelterreintjes en in de onmiddellijke woonomgeving van de kinderen en jongeren. Om alle kinderen voldoende speelmogelijkheden te geven, worden 14 straten omgetoverd tot speelstraten.

Herenthout

Op 21 april openen Peter en Pegie, de uitbaters van sportcomplex 't Kapelleke (Bergense Steenweg 61) hun minigolfterrein. Alle kinderen die willen kunnen er tussen 13.00 en 16.30 uur gratis een balletje komen slaan.

Het aantal kinderen die gelijktijdig kunnen spelen wordt wel steeds in de gaten gehouden. Is het op een bepaald moment te druk, dan moet je even wachten. Je kan ter plaatse ook nog verschillende andere activiteiten doen zoals je amuseren in de speeltuinen, je uitleven in het skatepark of ravotten in het speelbos.

Vorselaar

Om buitenspelen in de eigen straat of wijk te promoten, konden de inwoners van Vorselaar een aanvraag doen voor een 'Speelstraat-voor-1-dag'. Op woensdagnamiddag 21 april van 13 tot 17.00 uur zullen er daarom 6 straten in Vorselaar autoluw worden gemaakt zodat kinderen in hun eigen omgeving veilig kunnen spelen, hinkelen, skaten, badmintonnen en nog meer leuke dingen! De speelstraatmeters en -peters leiden alles in goede banen. Elke speelstraat ontvangt een spelbox én een verrassing op dag zelf.