Vanmorgen kwamen onder een stralende zon maar liefst 700 sportievelingen aan de start van de 6e Neteland Natuurloop aan de Wijngaard Herentals.  Een succes over de hele lijn.

Een blije organisator Kenneth Deckers :  'We keken met ons team van 40 medewerkers er enorm naar uit om terug 700 hardlopers en wandelaars te verwelkomen in de Herentalse natuurpracht. Het werd een huzarenstuk om alles covid-proof te organiseren, maar dat is gelukt en ieder hield zich aan de nog geldende maatregelen.

We kregen inschrijvingen uit heel het land, zelfs een bus uit Antwerpen van de Antwerp Athletics, en sporters uit Wallonië en Nederland. 

De deelnemers waren unaniem wild enthousiast over het parcours : de Toeristentoren met z'n 112 treden en prachtig uitzicht, de mooie passages langs historische landmarks zoals kasteel Le Paige, de duinen, het Zwart Water en de kleine Nete.  En last but not least : aan de finish stond zoals steeds een frisse Filou klaar.

De opbrengst gaat zoals ieder jaar integraal naar het goede doel het Olivia Fund.

We plannen op de 3e zaterdag van augustus 2022 onze 7e editie.  Hopelijk dan helemaal terug in de covid-vrije wereld zonder restricties.  Nog een speciale dank aan onze sponsors en de toffe medewerkers.  We gaan een fijne cheque voor het Olivia Fund kunnen overhandigen', besluit een gelukkige Kenneth Deckers.

Marathon-icoon Louis Hufkens : 'Altijd een knappe route met een zeer vlotte organisatie'

Marathon-icoon Louis Hufkens uit Grobbendonk blijft een zeer trouwe deelnemer aan de Neteland Natuurloop.  ''k Heb gisteren nog de 4-Daagse van de IJzer gedaan, een internationale mars van Defensie (4x  32km)', lacht Louis.

'De Neteland Natuurloop was vandaag weer een perfecte organisatie.  Chapeau voor de organisatoren, want met al die covid-maatregelen is het geen sinecure.

Ik vind het een uniek en gedurfd initiatief.  We waren vandaag met 15 vrienden Kasteellopers, en ook nog zeer tevreden Nederlandse vrienden uit Roelofarendsveen (Zuid-Holland).  De frisse Filou's deden ons allemaal deugd. Tot volgend jaar!'

Op de foto boven : Toon Van Vlimmeren uit Roelofarendsveen (NL) samen boven op de Toeristentoren met Peter Van Wouw, z'n dochter en Louis Hufkens : vriendschap voor het leven!

Guy Verellen/ Nnieuws.