“We trekken een streep door de 6e editie van de Neteland Natuurloop. Maar we hebben de afgelopen maanden wel op een volwaardig, veilig alternatief gebroed”, melden jonge organisatoren Kenneth Deckers en William Dias Morais.

“Door de onzekere factoren kunnen we een veilige, rendabele en gezellige editie niet garanderen.”

De Neteland Natuurloop is op 5 jaar tijd uitgegroeid van een klein evenement met 300 deelnemers tot één van de grootste natuurlopen uit de streek met ruim 800 deelnemers en een recordcheque van 10.000 euro vorig jaar.

DigiRun 2020 ten voordele van Olivia Fund

“Dankzij de steun van onze sponsors komt onze organisatie slagkrachtiger uit deze coronacrisis.

Een jaartje overslaan zagen we niet zitten. Daarom hebben we de afgelopen maanden gebroed op een veilig, corona-proof alternatief.”, aldus William Dias Morais Daarom pakt de Neteland Natuurloop uit met een DigiRun 2020.

De deelnemers krijgen drie verschillende, gevarieerde parcours van 6 km, 13 km en 20 km voorgeschoteld vanaf een vast vertrekpunt in Herentals. De deelnameprijs bedraagt 5 euro en gaat integraal naar het Olivia Fund.

“Dit is een fantastische kans om heel mooie lusjes te tonen aan onze sportievelingen die omwille van praktische redenen niet in de natuurloop zelf geïntegreerd kunnen worden.

Zo is er onder meer een passage langs moerasachtig gebied en loop je zelfs dwars door de savanne. Je waant je in Afrika maar blijft zo goed als altijd binnen de grenzen van Herentals.”, zegt William Dias Morais enthousiast.

6e editie verplaatst naar zaterdag 21 augustus 2021, met vernieuwde parcours

“De lockdown periode heeft me, nog meer dan anders aan het lopen gezet. Daardoor heb ik de huidige parcours van de Neteland Natuurloop grondig kunnen hertekenen met nieuwe stukjes natuur die we heel graag volgend jaar delen.

We maken er samen met de joggers een dubbel zo groot loopfeest van. De nieuwe datum is al geprikt op zaterdag 21 augustus 2021. Wij kijken er alvast ontzettend hard naar uit”, aldus Kenneth Deckers.

Inschrijven kan via www.netelandnatuurloop.be