De organisatoren van de 4e Neteland Natuurloop Kenneth & William overhandigden woensdagavond een cheque van maar liefst €5.000 aan het Olivia Fund.

'Ruim 700 sportievelingen vonden op 25 augustus hun weg naar Herentals om zich te wagen aan de 6, 11, 15 of 21 km door de prachtige natuur', lachen Kenneth Deckers en William Dias Morais. 'De deelnemers kwamen van overal om zich aan onze parcours te wagen : Walen, Amsterdammers en zelfs een Canadees stonden aan de start. 

Ongeveer 250 lopers hebben de 21 km (halve marathon) langs de Nete, kasteel Le Paige en de Toeristentoren afgelegd. Vooral de variatie in bos, velden & riviertjes op het parcours werd alom geapprecieerd.

Het was een topeditie, ten voordele van het Olivia Fund. We zijn uiteraard alle lopers, helpers en sponsors dankbaar voor hun steun. Zonder hen is er geen Neteland Natuurloop. Een mooie cheque van €5 000 overhandigen we graag aan Eddy Hendrickx van het Olivia Fund.  We zoeken nog een nieuwe locatie voor onze lustrumeditie, die gepland is voor 24 augustus 2019', vatten William en Kenneth samen.

Olivia Fund : Combinatietherapie is de toekomst

'Heel tof dat de Neteland Natuurloop tot een denderend succes is uitgegroeid', benadrukt Eddy Hendrickx. 'Het Olivia Fund is de organisatoren bijzonder dankbaar.

Combinatietherapie is de toekomst. Daarbij wordt immunotherapie bijvoorbeeld met chemotherapie, radiotherapie, een stamceltransplantatie of een krachtig nieuw medicijn gecombineerd. Maar welke combinaties, dosissen en behandelschema’s werken het best? Ook dat vraagt nog veel onderzoekswerk. Daar werkt het Olivia Fund aan mee,' besluit Eddy Hendrickx.

Guy Verellen/ Nnieuws.