U bent hier

Neteland Natuurloop verwelkomt terug lopers in Herentalse natuurpracht, frisse Filou als afsluiter

Herentals | Neteland
02.08.2021 - 15.04u
Door: Herman Gezelle

Uitstel is geen afstel. Een jaartje later vindt opnieuw een fysieke editie plaats van de Neteland Natuurloop.

Organisatoren Kenneth en William kijken er enorm naar uit om terug hardlopers en wandelaars te verwelkomen in de Herentalse natuurpracht. 'Op zaterdag 21 augustus staat de 6e editie gepland. De opbrengsten gaan opnieuw integraal naar het kinderkankerfonds, Olivia Fund.

"Net als iedereen ben ik ook tijdens de lockdown meer aan het joggen gegaan. Ik was zelfs aan het trainen voor de Antwerp Marathon.", aldus organisator Kenneth Deckers. Het vele joggen tijdens de lockdowns vertaalt zich in aangepaste parcours met nieuwe stukjes natuur. Zoals steeds zijn er vier parcours beschikbaar, de Olivia 5 km, de Fintro Herentals 12 km, de Wolfstee Ten Miles en ½ Marathon by STG.

De Toeristentoren met haar 112 treden en prachtig uitzicht is -natuurlijk- behouden gebleven in het parcours.

Mooie passages langs historische landmarks zoals kasteel Le Paige, de duinen, het Zwart Water en de kleine Nete staan ook op het programma. Aan de finish wacht zoals steeds een frisse Filou. "De lopers en wandelaars zijn welkom op zaterdag 21 augustus tussen 9.30 uur en 12.00 uur.

De inschrijvingen lopen alvast als een sneltrein met 25% meer tickets verkocht dan dezelfde tijd twee jaar geleden. Omwille van corona is het enkel mogelijk om online in te schrijven.

Dit kan nog tot vrijdag 20 augustus. We kijken er enorm naar uit om terug te kunnen organiseren voor het goede doel", aldus organisator William Dias Morais.

Inschrijven kan via www.netelandnatuurloop.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto