Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Neteland organiseert Nief Talent, hét coachingstraject voor lokale dj’s en producers

Neteland zet weer in op Nief Talent! In het voorjaar van 2023 organiseren de 5 Neteland-gemeenten voor het eerst een coachingstraject voor dj’s en producers. Nief Talent - de naam zegt het al - richt zich tot opkomend talent uit Neteland.

Startende dj’s en producers die graag een trapje hoger willen geraken, konden zich kandidaat stellen tot 1 december. Een vakkundige jury selecteerde elf kandidaten (negen dj’s en één dj-duo). Zij krijgen allemaal een persoonlijke coach die hen de komende maanden zal bijstaan met tips en feedback op maat.

Verder volgen de kandidaten 5 workshops over uiteenlopende thema’s, o.a. producen met Ableton, jezelf profileren via sociale media, een studiobezoek, …  Het traject biedt bovendien gelegenheid om ideeën en inspiratie uit te wisselen met andere creatieve starters.

Als kers op de taart krijgen de kandidaten één (of meerdere) speelkans(en) voor een publiek.

Het dj-traject gaat officieel van start op zaterdag 4 februari. Dan worden de coaches en de geselecteerde kandidaten officieel bekend gemaakt. Aansluitend volgen de deelnemers meteen een eerste workshop van professioneel producer en drummer Michael Schack.

In 2020 en 2022 organiseerde de regio al tweemaal een muziekwedstrijd onder de titel Nief Talent, waarbij bands en artiesten uit de vijf gemeenten het tegen elkaar opnamen. De wedstrijd voor bands en het coachingstraject voor dj’s & producers zullen elkaar in de toekomst afwisselen. Via deze initiatieven bundelen de 5 gemeenten de krachten en maken ze werk van een sterk ondersteuningsbeleid voor muzikaal talent binnen de regio.'

Deel dit artikel