Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Neteland : 'Veilig fuiven Feest goe'

Veilig Feesten

Sinds begin 2022 kregen gemeenten en organisatoren in de regio te maken met een duidelijke toename van het aantal incidenten op fuiven. Zij waren dan ook vragende partij voor meer samenwerking en ondersteuning.

Als antwoord hierop stelde Regio Neteland voor om samen met verenigingen een charter uit te werken. Een charter dat in de toekomst kan dienen als helder draaiboek voor veilige fuiven. Vandaag werd het charter met de bijhorende campagne gelanceerd.

De lancering vond vandaag plaats net voor de allereerste ‘veilige fuif’, georganiseerd door Chiro Noorderwijk. Samen met de Herentalse Scouts De Buecken ondertekenden zij als eersten het charter.

Maar de eerste stap voor de ontwikkeling van het charter werd gezet op 14 oktober in Olen. Toen kwamen geïnteresseerde verenigingen, organisatoren en vertegenwoordigers van regio Neteland samen om hierover te brainstormen.

Geen Gedoe Feest Goe

Het resultaat van deze brainstorm is de slogan ‘Geen Gedoe Feest Goe’, het Feest Goe Charter en een Feest Goe Campagne waarmee we diverse doelgroepen willen sensibiliseren om uit te gaan zonder gedoe. Hierbij houden we drie belangrijke doelgroepen voor ogen: feestvierders, ouders van feestvierders en organisatoren en verenigingen uit Neteland.

Van chill-out zone tot veilig rijgedrag

Concreet houdt het Feest Goe charter 10 richtlijnen in waartoe deelnemende organisatoren zich engageren om hiermee rekening te houden. Dit gaat van het voorzien van een chill-outzone, gratis drinkwater, aanspreekbaar personeel, security en gratis oordoppen tot een directe lijn met de politie, brandveiligheid en een helder uitdoofbeleid.

Door het charter te ondertekenen, maken organisatoren ook duidelijk dat ze tegen druggebruik en roken zijn op hun evenementen en dat ze pro initiatieven als ‘samen uit, samen thuis’, voldoende feestcapaciteit en slim rijgedrag zijn.

Een win-win voor alle partijen

Wanneer een organisatie het charter ondertekent, krijgen ze alle tools van regio Neteland om hun evenement veilig in te richten. Denk hierbij aan signalisatieborden, herasdoeken en briefingdocumenten alsook controlemateriaal voor vals geld en contacten met gespecialiseerde securityfirma’s. Ook worden er leuke gadgets voorzien om uit te delen zodat het aanwezige publiek meer stilstaat bij veilig uitgaan.

Steun het initiatief en win 1 jaar gratis fuiven

Om de Feest Goe Campagne te lanceren, organiseert Regio Neteland een online wedstrijd via feestgoe.be vanaf 18 februari. Daar maakt iedereen die zich openlijk achter het initiatief zet, kans op een golden ticket met gratis toegang op alle Feest Goe Evenementen. Dat is 1 jaar lang gratis feesten zonder gedoe. Je hoeft enkel te zeggen dat je pro veilig fuiven bent en je gegevens achter te laten.'  Foto Feest Goe fb.

Feestgoe 2023

Feestgoe 2023

Feestgoe

Feestgoe

Veilig Feesten

Deel dit artikel