Het lange wachten is bijna voorbij, want Netflix komt op vrijdag 19 september eindelijk naar België. De afgelopen weken was het lang onduidelijk op welke dag de streamingdienst exact beschikbaar zou zijn. Deze week ontrolt Netflix één voor één alle nieuwe Europese landen, waarvan België vrijdag dus aan de beurt is.



In eerste instantie was er de hoop dat de lancering op 15 september plaats zou vinden. Dit was de dag dat Frankrijk aan het netwerk werd toegevoegd. Al snel werd daarna duidelijk dat de reis van CEO Reed Hastings gevolgd moest gaan worden. De baas van Netflix vliegt in een week tijd door een groot deel van Europa, om overal de dienst bekend te maken.

Maandag begon de trip in Frankrijk, gevolgd door Duitsland en Oostenrijk. Op de dag dat Hastings in het land van de partij was, werd de lancering ook verricht. Donderdag is Zwitserland aan de beurt, waarop vrijdag de champagne ontkurkt kan gaan worden in België.

In de nacht van donderdag op vrijdag kan iedereen rond middernacht een account aanmaken en direct aan de slag. Naast het grote internationale aanbod zal er ook aanbod uit België verschijnen. De afgelopen week kwam daar al een voorproefje van naar buiten, doordat er onder meer diverse voorstellingen van Belgische cabaretiers op de Nederlandse versie van Netflix verschenen.

Netflix aanbod in België

Hoe mooi het systeem van Netflix ook is, uiteindelijk draait het natuurlijk om het aanbod. Iedere dag worden er films, series en documentaires toegevoegd aan het Netflix aanbod in België. Om een goed overzicht te geven wat er te zien is op de streaming dienst zal hier iedere dag het nieuwe aanbod op Netflix worden toegevoegd.