In februari, mei, augustus en november 2015 zijn er op verschillende plaatsen in Hulshout metingen gedaan in het kader van de netheidsindex. Via de netheidsindex wordt op objectieve wijze de openbare netheid van Vlaanderen in kaart gebracht. Hulshout is één van de deelnemende gemeenten aan het onderzoek.

De algemene netheidsscore van Hulshout is 93,4. Deze score ligt iets hoger dan de 91,5 van vorig jaar. De Vlaamse netheidsscore is 84. De netheidsscore van Hulshout is dus veel beter dan het Vlaams gemiddelde.

Tijdens de meetmomenten is gekeken naar de hoeveelheid zwerfvuil die werd aangetroffen op 15 plaatsen met verschillende omgevingstypes, zoals hoofdweg, woonwijk, landelijke weg, industrieterrein, ...

Rist Heylen (schepen van milieu): "Ondanks deze hoge score roep ik onze inwoners op om geen zwerfvuil op de straat te gooien. De gemeentelijke diensten moeten immers veel mensen en middelen inzetten om dat cijfer te halen." De straten en pleinen lagen verspreid over de drie deelgemeenten.