U bent hier

Netropolix schiet DDA IT te hulp bij modernisering naar cloud

Geel | Kempen regio
19.04.2021 - 16.40u
Door: Mark Jaspers

Twee IT-bedrijven die onafhankelijk hun krachten bundelen: niet alledaags, maar het gebeurde wel bij softwarebedrijf DDA IT en allround IT-speler Netropolix. Waar die eerste haar software wil moderniseren, helpt de tweede door deze pakketten naar de cloud te brengen. Een hele uitdaging.

DDA IT gaat voor modernisering

Softwarebedrijf DDA IT ondersteunt al jaar en dag klanten met ERP-softwarepakketten voor kmo's. Hierbij kunnen ze hetzelfde aanbieden als grote spelers in de sector, maar met een persoonlijke aanpak en maatwerk.

Toen vier jaar geleden Ewout Seldeslachts de sprong maakte en bij in het team kwam als medevennoot, ontdekte hij dat het bedrijf een 'upgrade' kon gebruiken: "DDA IT was meer een supportbedrijf voor bestaande klanten geworden. Ik heb onze pakketten eens flink onder de loep genomen en gezien dat de werking ervan fantastisch is, maar dat de look in al die jaren hetzelfde bleef."

Met dat inzicht greep hij de kans om een volledige modernisering van het bedrijf door te voeren. En daarvoor zochten ze een geschikte partner ...

In aanraking met Netropolix

Vandaag zijn cloudoplossingen een hot topic. Steeds meer mensen willen flexibel en mobiel werken. Iets wat perfect binnen de modernisering van DDA IT zou passen. Maar de reeds bestaande software werd geschreven in een specifieke programmeertaal waardoor het herschrijven ervan naar de cloud quasi onmogelijk was.

Daarnaast kon het bedrijf bij klantendemo's wel software aanbieden, maar voor hardware verwezen ze door naar andere IT-bedrijven zoals Netropolix. Toen die laatste DDA IT benaderde met een voorstel waarbij apps in de cloud kunnen draaien zonder deze te herschrijven, twijfelden ze niet.

Er werd een synergie gebouwd tussen de software van de ene speler en de infrastructuur van de andere om ook in coronatijden snel te schakelen en te blijven werken met bestaande software. Bovendien hangen hun klanten nu niet meer vast aan één lokale computer: ze kunnen eender waar hun software gebruiken.

De cloudoplossing blijkt dus niet alleen ideaal voor DDA IT, maar ook voor haar klanten. "Klanten moesten altijd zelf een partner zoeken voor infrastructuur. Dankzij Netropolix zien ze nu meteen het totaalpakket in werking tijdens de demo", vertelt Ewout.

En voor DDA IT verandert er niets: zij doen nog hetzelfde en Netropolix zorgt voor het snelle schakelen. En dat is wat vandaag nodig is in de razendsnel evoluerende IT-sector. "Netropolix begrijpt onze noden beter en beter en onze gemeenschappelijke klanten vereenvoudigen de samenwerking. Bovendien zoeken we altijd samen naar een oplossing om de klant het beste aan te bieden."

imageMeer nieuws

Voka: "Met Zomerplan nu één richting uit: 'fast forward' uit deze crisis"

Voka: "Met Zomerplan nu één richting uit: 'fast forward' uit deze crisis"
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 12.05.2021 - 14.23u

Vlaams minister Lydia Peeters lanceert eerste elektrische bussen in Antwerpen

Vlaams minister Lydia Peeters lanceert eerste elektrische bussen in Antwerpen
Provincie Antwerpen | Vlaanderen 12.05.2021 - 14.10u

Natuurpunt Geel-Meerhout wint met de molen van Meerhout de provinciale Erfgoedprijs

Natuurpunt Geel-Meerhout wint met de molen van Meerhout de provinciale Erfgoedprijs
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 12.05.2021 - 14.08u

Groene streekstroom van Paul en Ria van Aveve uit Balen uitverkocht

Groene streekstroom van Paul en Ria van Aveve uit Balen uitverkocht
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 12.05.2021 - 10.48u

Luc Sels herkozen als rector van de KU Leuven

Vlaanderen 12.05.2021 - 09.41u

Manchester City kroont zich met Kev 3e keer in 4 jaar tot landskampioen - reactie Pep

Manchester City kroont zich met Kev 3e keer in 4 jaar tot landskampioen - reactie Pep
Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 12.05.2021 - 03.49u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto