Nette Coppens, leerling van het 1e jaar- optie wielrennen Campus De Vesten, is zondag op de Lilse Bergen Belgisch kampioen veldrijden geworden bij de 14-jarige aspiranten meisjes.

'Nette (13) uit Massenhoven werd voor deze mooie prestatie donderdagmiddag op gepaste wijze in de bloemetjes gezet in het bijzijn van haar klasgenoten, leerkrachten en familie', zegt Tom Vandoninck algemeen directeur Campus De Vesten.  'Zij werd na het trainen op school verrast door haar leerkrachten, de leerkrachten wielrennen en medeleerlingen uit haar klas.

Na de Belgische titels voor Arno Van den Broeck (2x), Rik Malcorps (2x),Niels Ceulemans, Joyce Heyns en Tess van Loy en de bronzen medaille op het WK voor Jelle Scheurmans is dit de 7e kampioen in 4 jaar die wij op onze campus mogen huldigen.

Een enorm succes en een bewijs dat wielrennen en Campus de Vesten onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Momenteel biedt onze school een module wielrennen aan in alle jaren en richtingen van ons secundair onderwijs, voltijds en deeltijds. Studeren staat centraal, maar tijdens de modules genieten onze wielrenners van een extra training onder leiding van ervaren trainers.

Onze wielrenners rijden op de weg of op het off-road fietsparcours op de campus. Er wordt ook een jaarlijkse trainingsstage georganiseerd, dit jaar trekken we voor de eerste keer naar Mojacar in Spanje.

Op Campus de Vesten kunnen leerlingen op basis van modules de eigen schoolloopbaan vorm geven. Als warme en innoverende school staan we dicht bij onze leerlingen en bereiden we hen voor op de toekomst', besluit Tom Vandoninck.

Nette kreeg uit handen van directeur Tom Vandoninck een ingekaderd beeld van het BK-podium en van haar leerkrachten geschenkencheques.

Op groepsfoto : Belgisch kampioene Nette samen met haar ouders, haar zus, schepen van sport Liese Bergen, algemeen directeur Tom Vandoninck, 2 leerkrachten Joppe Wuyts, Adam Lambrechts en vrijwillig begeleider André Keepers.

Foto's Johan Temmerman/NNieuws.