U bent hier

Netwerk tegen Armoede voert actie voor maximumfactuur in secundair onderwijs

Geel | Herentals | Kempen regio | Mol | Vlaanderen
17.10.2019 - 08.32u
Door: Mark Jaspers

Het Netwerk tegen Armoede voert op deze Werelddag van Verzet tegen Armoede actie voor een maximumfactuur in het secundair onderwijs.

Samen met zijn 59 verenigingen organiseert het netwerk een petitie, een actie voor het langste schoolbord, en vinden er lokale campagnes plaats zoals fakkeltochten en soepbedelingen.

Volgens Netwerk tegen Armoede kiezen jongeren uit kwetsbare gezinnen in het middelbaar vaak voor een richting in functie van de schoolkosten en niet in functie van hun talenten en interesses. Dat vindt de organisatie "een onaanvaardbare verspilling van talent én een van de grote oorzaken van latere kansarmoede".

Het probleem van betaalbaarheid stelt zich minder in het basisonderwijs omdat ze daar al langer met een maximumfactuur werken, stelt de organisatie. De kostprijs stijgt in het secundair sneller dan verwacht op basis van de stijging van het algemene prijspeil, zo bleek uit de laatste studiekostenmonitor.

Onder het motto "ga jij hen vertellen dat hun droomjob onbetaalbaar is?", worden daarom over heel Vlaanderen acties georganiseerd voor een maximumfactuur in het secundair onderwijs.

In Aalst zullen ze zo een reuzenpuzzel leggen op het Werfplein met tips tegen armoede. Wie liever iets actiever is, kan meelopen in een optocht in Mechelen, Leuven of Mol of een fakkeltocht in Geel en Herentals.

In Erpe-Mere en Kortrijk komen er lezingen aan te pas. Ook gratis soep wordt op vele plaatsen vandaag/donderdag uitgedeeld, waaronder in Lier, Genk, Oostende en Sint-Niklaas.

In augustus lanceerde het Netwerk tegen Armoede een petitie voor de maximumfactuur, de resultaten daarvan zouden ze vandaag/donderdag overmaken aan de nieuwe minister van Onderwijs. (Belga)

imageMeer nieuws

Facelift en upgrade sporthal Den Uyt volledig afgerond in 2020

Mol 14.11.2019 - 12.34u reading time4min

Begin december krijgt sporthal Den Uyt een stevige facelift. De oude vervuilde booggevel wordt volledig vervangen, zodat de sporthal opnieuw een frisse uitstraling krijgt. Daarnaast denken we ook aan het comfort van de sporters met een aantal vernieuwingen in de zaal zelf. De sporthal blijft tijdens de werken voor iedereen bruikbaar. In de loop van 2020 zijn alle werken afgerond.

Janne Caeyers verkozen tot nieuwe kinderburgemeester van Mol

Mol 14.11.2019 - 11.29u reading time2min

Janne Caeyers werd op woensdag 13 november verkozen tot nieuwe kinderburgemeester van onze gemeente. Janne volgt Mats Opdebeek op die vorig schooljaar kinderburgemeester was. De kinderburgemeester en kinderraadsleden legden de eed af en werden achteraf getrakteerd op een receptie. Het gemeentebestuur dankt het vorige bestuur voor hun enthousiaste inzet en wenst het kersverse bestuur veel succes!

Even weg van de wereld in een Slow Cabin in Laakdal

Even weg van de wereld in een Slow Cabin in Laakdal
Kempen regio | Laakdal regio 13.11.2019 - 21.57u

Sport Vlaanderen pakt uit met gloednieuw MTB-parcours: Bike trail

Sport Vlaanderen pakt uit met gloednieuw MTB-parcours: Bike trail
Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 13.11.2019 - 20.01u

Drie jaar cel voor reeks inbraken in elektrowinkels, o.a. in Switch Olen

Drie jaar cel voor reeks inbraken in elektrowinkels, o.a. in Switch Olen
Kempen regio | Nationaal | Olen | Provincie Antwerpen 13.11.2019 - 16.35u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 13.11.2019 - 12.34u

Staking ACOD verstoort dienstverlening De Lijn

Staking ACOD verstoort dienstverlening De Lijn
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 13.11.2019 - 10.02u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto