Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nief Talent, coachingstraject voor dj’s en producers

Neteland

Neteland gaat weer op zoek naar Nief Talent! In het voorjaar van 2023 organiseren de 5 Neteland-gemeenten voor het eerst een coachingstraject voor dj’s en producers. Nief Talent - de naam zegt het al - richt zich tot opkomend talent uit het Neteland. Dj’s en producers die graag een trapje hoger willen geraken, kunnen zich kandidaat stellen tot 1 december via www.regioneteland.be/nief-talent-dj.

De tien geselecteerde kandidaten krijgen ieder een persoonlijke coach die hen bijstaat met tips en feedback. Verder worden er een 6-tal workshops aangeboden over uiteenlopende thema’s, o.a. introductie Ableton, sociale media, creatie van een sterk imago, …  Het traject biedt bovendien gelegenheid om ideeën en inspiratie uit wisselen met andere creatieve starters. Als kers op de taart krijgen de kandidaten ook één (of meerdere) speelkans(en) voor een publiek. Deelname aan het traject is gratis.

In 2020 en 2022 organiseerde de regio al tweemaal een muziekwedstrijd onder de titel Nief Talent, waarbij bands en artiesten uit de vijf gemeenten het tegen elkaar opnamen. De Olense band Last Living Souls mocht zich in 2020 het eerste ‘Nief Talent’ van Neteland noemen.

Vorig jaar ging de Vorselaarse zangeres Florentien met de juryprijs naar huis. Zij won drie dagen opnametijd in de Galaxy Studios in Mol.

De wedstrijd voor bands & artiesten en het coachingstraject voor dj’s & producers zullen elkaar in de toekomst afwisselen. Via deze initiatieven bundelen de 5 gemeenten de krachten en maken ze werk van een sterk ondersteuningsbeleid voor muzikaal talent binnen de regio.

Neteland

Deel dit artikel