Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nief Talent : sterke lijst opkomende dj’s en producers - extra foto's

Nief Talent

Na 2 geslaagde muziekwedstrijden voor bands en solo artiesten organiseert Neteland dit jaar met Nief Talent een coachingtraject voor jonge dj’s en producers. 5 ervaren coaches geven hen tips.

Het samenwerkingsverband Neteland (Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar) organiseerde 2 maal een talentenjacht voor jong muzikaal talent. Na preselecties in de 5 gemeenten streden 5 finalisten op het podium om de titel van Nief Talent.

Een nieuw concept van Nief Talent wisselt in even jaren met een coachingtraject voor dj’s en 'producers' (oneven jaren).

Er zijn 11 jonge dj’s en 'producers' geselecteerd. Ze krijgen dit jaar 6 sessies van minimaal 2 uur van een persoonlijke coach, die met zijn ervaring twee kandidaten op weg helpt. Daarnaast staan er ook gezamenlijke workshops op het programma over uiteenlopende thema’s, zoals het gebruik van Ableton over het gebruik van sociale media om bekendheid te verwerven, tot de fiscale en wettelijke aspecten van het muzikantendom. En vervolgens krijgen de jongeren ook de nodige speelkansen aangeboden.

Sterke lijst kandidaten Nief Talent dj's

In cc 't Schaliken in Herentals kregen de talenten een gezicht : Tim DJ Tivalo Van Looy zorgt voor begeleiding van Siebe ‘C-Motion’ Guldentops en Lise ‘Yzil’ Celis.  Rik ‘DJ Narco’ Vissers voor Branko DJ Brakke Hens en Kéano Laterre.

Het duo Kristof Van Mensel (HFF) en Toon Luyten voor Hannes Hannx Vangeel en Tuur Deconinck. Frank DJ Leon Mills Fockedey ondersteunen Renzo DJ Rocky De Rocker en Yentl ‘Moelanz’ Moelans Ten slotte neemt Dimitri Defossé Rune Van Thielen en duo Gilles Verhaert & Daniel Okuiga onder z'n hoede.

De stijlen variëren van techno tot hardstyle, tot rap en hiphop.  Aan het einde van het traject volgt een evolutierapport.  Foto's Adrie de Kok / NNieuws.

Nief Talent

Deel dit artikel