U bent hier

Niels Albert keizer in zware zand van Koksijde

Nationaal | Vlaanderen
23.11.2013 - 16.29u
Door: Herman Gezelle

De 3e Wereldbeker-manche dit seizoen is uitgedraaid op een ware demonstratie van Niels Albert. Onze landgenoot nam de touwtjes al snel in handen en reed rondenlang moederziel alleen op kop. Achter hem was alleen spanning voor de tweede plaats. Lars van der Haar blijft wel leider in de Wereldbeker, maar zijn voorsprong is fel gedecimeerd.

De wedstrijd op het zware zand van Koksijde, waar het wel koud was maar wel zonnig, begon met enkele schermutselingen van Nederlanders. Zo traden de 22-jairge Corné van Kessel, lid van Telenet-Fidea, de 27-jarige Thijs van Amerongen en Lars van der Haar voor het voetlicht.

Lang gedoogde Niels Albert, die in Koksijde de WB-manche van 2010 won en er eind januari 2012 wereldkampioen werd, hun strapatsen echter niet. De renner van BKCP liet in de vierde ronde zijn enige metgezel Tom Meeusen in de steek en met een forse tred bouwde hij in een oogwenk een aanzienlijke voorsprong uit.

De achtervolgers beten één voor één en in groep hun tanden stuk op de ontketende leider. Albert scheurde met schrikbarend gemak en grote behendigheid langs de hekken en door het zand. Hij beleefde een superdag en bekroonde die met een langgerekte zegetocht door de duinen.

Achter Albert ontvouwde zich een gevecht voor de tweede plaats. Van der Haar had daarin het meeste te verliezen en blies zijn motor op. Sven Nys, die op het eerste gezicht een mindere dag leek te hebben, Francis Mourey, Philipp Walsleven en Kevin Pauwels profiteerden van de wegvallende Van der Haar om te sprinten voor de resterende ereplaatsen.

In de spurt toonde Mourey zich de beste, voor Walsleben. Daardoor komt Walsleben in de stand tot op twee puntjes van Van der Haar. Nys, die in de eerste twee wedstrijden om de Wereldbeker niet uit de verf was gekomen, legde beslag op de vierde plaats, voor Pauwels. 

Foto's Dirk Smollie Smolderen / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto