U bent hier

Niels Albert koning in modder van Superprestige Hamme-Zogge - foto's

Vlaanderen
10.11.2013 - 21.55u
Door: Herman Gezelle

Niels Albert heeft met een knappe solo de derde manche van de Superprestige in Hamme-Zogge gewonnen. Voor Albert is het de eerste grote zege van dit seizoen. Wereldkampioen Sven Nys reed naar de tweede plaats na pech voor Belgisch kampioen Klaas Vantornout. De start van Niels Albert was dit seizoen al vaker dramatisch, maar dit keer was hij wel bij de pinken. Toch moest Albert al snel aan een lange achtervolgingsrace beginnen toen hij bleef haperen in de modder.

Het slechte weer had de omloop in Hamme-Zogge herschapen in een ware modderpoel. Dat ondervond ook Kevin Pauwels, die al snel tegen de grond ging en nooit in het stuk zou voorkomen. Ook Tom Meeusen kwam ten val. Hij moest opgeven en laat verstek gaan voor de cross van morgen in Niel.

Val kost Vantornout podium

Voorin waren onder meer Nys en Vantornout de beste starters. Halfweg de wedstrijd kon Niels Albert hen bijbenen. Het duurde niet lang vooraleer Albert naar de kop ging. Op drie ronden van het einde trok hij op een lang recht stuk stevig door. Nys en Vantornout konden het hoge tempo niet volgen en Albert was gaan vliegen. Hij reed rustig naar een verdiende zege, z'n eerste grote overwinning van het seizoen.

In de achtergrond gingen Vantornout en Nys samen tegen de grond. De Belgische kampioen had een technisch probleem en zag zo een podiumplaats in rook opgaan. Nys kon wel verder rijden en werd tweede, voor Walsleben. 

In het klassement blijft Nys leider. Albert wipt naar de 2e plaats.

Foto's Dirk Smollie Smolderen / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto