Waarschuwingsbericht

Automatic fallback to the cURL connection method kicked in to handle the request. Result code from the failing request: 200

U bent hier

Niet één maar meer dan 40 nocturnes tijdens de Nacht van het Kempens Erfgoed

Kempen regio
12.10.2018 - 17.48u
Door: Lex Verellen

Gedurende het jaar zijn er heel wat momenten waarop je overdag erfgoedschatten, musea en monumenten kunt bezoeken. Eén keer per jaar, wanneer de dagen korter worden, krijg je in de Kempen de kans om 's nachts Kempens toperfgoed te gaan beleven.

Dat kan dit jaar op vrijdag 19 oktober tijdens de Nacht van het Kempens Erfgoed. Op meer dan 40 plaatsen in 23 Kempense gemeentes kun je deelnemen aan activiteiten waar volksverhalen, de Kempense liederenschat, museumcollecties, historische filmpjes, kunstschatten, archeologische vondsten, geklasseerde monumenten en tradities centraal staan.

Het nachtelijke uur zorgt voor een unieke sfeer en bijzondere beleving. De afgelopen maanden werkten diverse vrijwilligers en de Kempense cultureel en onroerend erfgoeddiensten samen aan een gevarieerd programma waarin voor één nacht het erfgoed harder zal schitteren dan de sterren, met o.a. een nachtconcert in een kerk, vertellingen aan een oude molen, een kerkhofbezoek, een duik in de popmuziek van weleer, een late night museumbezoek, retro filmavond of nocturne in een architectenwoning, ...

Het volledige programma vind je op www.nachtkempenserfgoed.be.
De activiteiten worden georganiseerd door de Kempense musea, heemkringen, erfgoed- en toeristische diensten, patrimoniumbeheerders en allerhande socio-culturele organisaties. De coördinatie van de Nacht van het Kempens Erfgoed gebeurt door de Kempense erfgoedcellen en onroerend erfgoeddiensten.

Praktisch
• Vrijdag 19 oktober van 19 uur tot 23 uur.
Sommige activiteiten zijn doorlopend, andere hebben een aanvangsuur.
• Voor sommige activiteiten dien je in te schrijven.
• Alle detailinfo vind je per activiteit op www.nachtkempenserfgoed.be.
Of in de programmabrochure die te vinden is in bibliotheken, cultuurcentra en gemeentehuizen.
• Een programmabrochure aanvragen kan via www.erfgoedcelkerf.be

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto