Gedurende het jaar zijn er heel wat momenten waarop je overdag erfgoedschatten, musea en monumenten kunt bezoeken. Eén keer per jaar, wanneer de dagen korter worden, krijg je in de Kempen de kans om 's nachts Kempens toperfgoed te gaan beleven.

Dat kan dit jaar op vrijdag 19 oktober tijdens de Nacht van het Kempens Erfgoed. Op meer dan 40 plaatsen in 23 Kempense gemeentes kun je deelnemen aan activiteiten waar volksverhalen, de Kempense liederenschat, museumcollecties, historische filmpjes, kunstschatten, archeologische vondsten, geklasseerde monumenten en tradities centraal staan.

Het nachtelijke uur zorgt voor een unieke sfeer en bijzondere beleving. De afgelopen maanden werkten diverse vrijwilligers en de Kempense cultureel en onroerend erfgoeddiensten samen aan een gevarieerd programma waarin voor één nacht het erfgoed harder zal schitteren dan de sterren, met o.a. een nachtconcert in een kerk, vertellingen aan een oude molen, een kerkhofbezoek, een duik in de popmuziek van weleer, een late night museumbezoek, retro filmavond of nocturne in een architectenwoning, ...

Het volledige programma vind je op www.nachtkempenserfgoed.be.
De activiteiten worden georganiseerd door de Kempense musea, heemkringen, erfgoed- en toeristische diensten, patrimoniumbeheerders en allerhande socio-culturele organisaties. De coördinatie van de Nacht van het Kempens Erfgoed gebeurt door de Kempense erfgoedcellen en onroerend erfgoeddiensten.

Praktisch
• Vrijdag 19 oktober van 19 uur tot 23 uur.
Sommige activiteiten zijn doorlopend, andere hebben een aanvangsuur.
• Voor sommige activiteiten dien je in te schrijven.
• Alle detailinfo vind je per activiteit op www.nachtkempenserfgoed.be.
Of in de programmabrochure die te vinden is in bibliotheken, cultuurcentra en gemeentehuizen.
• Een programmabrochure aanvragen kan via www.erfgoedcelkerf.be