Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuw aanmeldsysteem voor overstap naar middelbaar: nog 10 dagen om aan te melden

De secundaire scholen in de regio Geel, Kasterlee, Herentals, Vorselaar, Mol en Westerlo werken samen in één overkoepelend aanmeldsysteem voor de overstap naar het secundair onderwijs.

Ouders moeten hun kind voortaan eerst digitaal aanmelden alvorens ze kunnen inschrijven in de school. De aanmeldperiode ging op 27 maart van start. Ouders hebben nog tot en met 21 april om hun kind aan te melden.

 

Het nieuw digitaal aanmeldsysteem zorgt voor een eerlijke verdeling van de beschikbare plekken in de secundaire scholen van de deelnemende gemeenten en steden. Het aanmeldsysteem verdeelt de leerlingen over de scholen op basis van voorkeuren. In totaal zijn er al 2564 kinderen aangemeld via het systeem. 401 hiervan zijn Geelse kinderen.

Aanmeldperiode loopt op zijn einde

Tot en met vrijdag 21 april melden ouders hun kind aan voor de A- of B-stroom. Bij de aanmelding kiezen ze nog niet voor een specifieke studierichting. Dat gebeurt pas bij de effectieve inschrijving op de school. Van 22 april tot en met 15 mei krijgen de ingeschreven kinderen een school toegewezen.

Praktische info

Hoe ouders hun kind aanmelden via het nieuwe systeem, lezen ze stap voor stap op www.geel.be/aanmelden-secundair. Hier vinden ze ook allerlei praktische informatie en een lijst met veelgestelde vragen.

Deel dit artikel