Tijdens de paasproefwerken stond voor de leerlingen van het tweede jaar B-stroom hun tweede project van dit schooljaar op het programma.

Na het solidariteitsproject in december werden deze tweedejaars van de SILA Middenschool Westerlo twee dagen lang ondergedompeld in de culturele wereld.

De jongeren leerden vooral de wereld van het theater kennen. Niet alleen door naar een voorstelling te gaan kijken, maar ook door zelf theater te maken.

De eerste dag van deze "cultuurtweedaagse" vond plaats in Antwerpen. Daar maakten de leerlingen in groepjes een theaterwandeling met fotozoektocht doorheen de Antwerpse Theaterbuurt om te ontdekken dat "cultuur" overal te beleven valt. Nadien stond de prachtige voorstelling "Sono Io?" van Circus Ronaldo op het programma in hetpaleis.

Enkele dagen later was het tijd voor de leerlingen om zélf aan de slag te gaan tijdens twee theaterworkshops van Mooss.

Tijdens de workshop "Van stadion tot dans" werden sporten als inspiratie gebruikt voor theater en dans. Bij de "Soap"-workshop leerden de leerlingen werken met grote emoties, werd er gescholden met fruit en groenten ("Vuile mango!"), stond er een gevecht in slow motion op het programma en werd de techniek achter dé perfecte "theater-klets-tegen-het-gezicht" onthuld en ingeoefend.

Het resultaat: overal lachende gezichten, sterk acterende leerlingen (nieuwe talenten werden ontdekt!) en vooral veel enthousiaste jongeren.'