Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuw buurtinformatienetwerk (BIN) in centrum Herentals : 'Meteen 250 leden, samen 44 BIN's met meer dan 5.200 leden'

BIN centrum

Korpschef wnd. Pieter Hendrickx, burgemeester Mien Van Olmen en de 6 coördinatoren van het nieuwe buurtinformatiewerk (BIN) in het centrum van Herentals ondertekenden vanavond het charter voor het nieuwe BIN.

"Het is meteen de start voor het 13e BIN in Herentals", zegt korpschef Pieter Hendrickx (zie video)  "De leden ontvangen op 1 maart het eerste testbericht. Vanaf dan is het BIN actief en zo zorgen we samen voor een veiliger Herentals.

Met dit 13e BIN heeft Herentals nu twee BIN’s voor handelaars en 11 voor particuliere inwoners. Het nieuwe BIN komt er immers op initiatief van de bewoners van het centrum van Herentals. Om te voorkomen dat er straten uit de boot zouden vallen, hebben deze keer het stadsbestuur en de politiezone wel zelf de straten gekozen die deel zullen uitmaken van deze BIN.

Met maar liefst 91 straten gaan 6 geëngageerde coördinatoren aan de slag. De coördinatoren staan in voor de organisatie en opvolging van de dagelijkse werking. Ze beheren de ledenlijst (250 bewoners) en zijn het aanspreekpunt binnen het netwerk voor de politie en het stadsbestuur. Inwoners kunnen bij hen terecht met vragen over de werking of om lid te worden.

 

'44 buurtinformatienetwerken met meer dan 5.200 leden'

 

"Politiezone Neteland telt vanaf 1 maart 44 buurtinformatienetwerken met meer den 5.200 leden. Een buurtinformatiewerk is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen inwoners, de politie en het lokaal bestuur.

Dit project van burgerparticipatie toont dat de inwoners van Herentals (en heel de Neteland politiezone) geëngageerd zijn en zich graag willen inzetten voor de veiligheid van hun eigen werk- en woonomgeving. Communicatie, participatie en preventie staan in dit project voorop.

Op de website van de politiezone Neteland politie.be/Neteland kunnen inwoners via het tabblad ‘Buurtinformatienetwerk’ onder ‘Vragen’ nakijken tot welk BIN ze behoren. Daar vinden ze meteen ook de contactgegevens van de coördinatoren. Wie nog geen lid is, kan zich via zijn coördinator aansluiten. Inschrijven kan ook met het online formulier op politie.be/Neteland."  Foto's en vid Johan Temmerman /NNieuws.

URL
BIN centrum

Deel dit artikel