Een BIN helpt de politie om de eigen wijk in het oog te houden, en snel alle verdachte zaken te melden. De BIN-leden krijgen telefonisch ook uit de eerste hand informatie, tips en waarschuwingen van de politie. Bedoeling is een wijk inbraakveiliger te maken, via een nauwe georganiseerde samenwerking tussen politie en burgers.

'De BIN’s zijn een succesverhaal in onze politiezone”, weet burgemeester Jan Peeters (sp.a). Ondertussen zijn er in onze zone meer dan 30 BIN-wijken, en zijn bijna 2500 gezinnen aangesloten bij het BIN-netwerk. Noorderwijk en ook Morkhoven blijken nogal inbraakgevoelig te zijn, en we zijn dan ook blij dat er een uitbreiding van de bestaande BIN komt op vraag van een aantal inwoners. De BIN Woud bestaat al sinds 2007, en werd herhaaldelijk uitgebreid tot ondertussen de ganse westkant van Noorderwijk.

Er zijn hier momenteel 117 leden aangesloten, en een viertal plaatselijke coördinatoren zorgen voor de praktische werking in hun buurt: Edwin Cooremans, Cis Van Loy, Jos Gebruers en Leo Buyens. Deze BIN wordt nu uitgebreid met een aantal nieuwe straten: met Servaas Daemsstraat, Herenthoutseweg richting Herenthout, Galgeveld, Heuvelstraat, Rossem, Klein Rossem, Pluiskensvest, Plassendonk, Karspoor, Wouwerken, Acacialaan en Hezewijk. De nieuwe coördinator voor dit deel is Lut Verlinden, Servaas Daemsstraat 101.

Op de startinfovergadering vorige week in het PC Noorderwijk waren er al onmiddellijk 40 nieuwe geïnteresseerden die zich inschrijven voor deze BIN. Je kan je nog altijd inschrijven bij de coördinator of bij de lokale politie Neteland. Op dezelfde startvergadering werd ook de Morkhovenseweg BIN Braakveld verder uitgebreid met de Wiekevorstseweg, Korte Akker, Lange Akker, Krombaak en Mispelaar. De nieuwe coördinator voor dit gedeelte is Stefan Van Den Eynden, Korte Akker 8.

Er zijn al 30 nieuwe leden ingeschreven, maar ook daar kan je als buurtbewoner nog steeds bij aansluiten.