Heb je een pril idee om een eigen onderneming te starten? Heb je concrete plannen om een horecazaak te beginnen? Of heb je al een eigen handelszaak en wil je met ons bekijken wat de eventuele volgende stappen zijn om je zaak verder te doen groeien?

De medewerkers van het contactcentrum ondernemen staan voor je klaar.
Op 1 april 2021 opende het contactcentrum ondernemen van stad Geel.

Het nieuwe contactcentrum groeide uit het EFRO-project StartUp2440 dat ondernemingszin bij jongeren wil stimuleren op school en in hun vrije tijd. Uiteraard richt stad Geel zich niet enkel op jongeren tot 25 jaar. Ook 25-plussers zijn meer dan welkom.

Nieuwe locatie

Al jaren kunnen Geelse ondernemers terecht bij de dienst lokale economie. Om de ondernemer zo goed mogelijk te helpen waar dit kan, besloot de stad om een contactcentrum ondernemen te openen op een nieuwe locatie.

Zo kunnen onze medewerkers rustig met je samenzitten en luisteren naar je verhaal. Na een gesprek bekijken ze hoe ze je verder kunnen ondersteunen.

Hoe maak je een afspraak?

Heb je een vraag? Contacteer ons op 014 56 60 90 of maak online een afspraak op www.geel.be/startersgesprek en dan bekijken we samen wat de mogelijkheden en eventueel bijhorende verplichtingen zijn.

Op www.geel.be/ondernemen-van-a-tot-z vind je alvast heel wat belangrijke info over ondernemen in een handige A-Z lijst.

Het contactcentrum heeft niet over alle onderwerpen expertise in huis, maar onze medewerkers zoeken samen met jou naar de geschikte informatie, of ze verwijzen je gericht door naar betrouwbare adviesinstellingen op de markt.

Je vindt het contactcentrum ondernemen op het gelijkvloers van het stadhuis. Het is geopend van maandag tot en met vrijdag in de voormiddag en op dinsdagavond.

Ook online afspraken mogelijk

Is het moeilijk om (veel) tijd uit te trekken voor een (fysiek) gesprek? Dan kunnen we je vraag/vragen ook telefonisch of online bespreken.

Subsidie Starterspremie kernwinkelgebied en dorpskernen
Om ondernemers extra aan te moedigen om een nieuwe zaak te starten in het kernwinkelgebied of een van de dorpskernen, reikt het stadsbestuur sinds 1 januari 2021 een starterspremie uit.

Het premiestelsel bevat een eenmalige subsidie aan startende ondernemers die een nieuwe handelszaak (detailhandel of horeca) in het kernwinkelgebied (5 000 euro) of een nieuwe buurtwinkel of horecazaak in een van de Geelse dorpskernen (2 500 euro) openen.

Meer informatie over de starterspremie en het bijhorende aanvraagformulier vind je op www.geel.be/starterspremie.