Lokale en minder lokale burgerbewegingen schieten als paddenstoelen uit de grond, ook in Grobbendonk en Bouwel. OCMW-voorzitter Anne Appeltans-Janssen : 'De inwoners zijn het vertrouwen kwijt in de klassieke politieke partijen. Er wordt dus hard nagedacht over alternatieven voor die partijen. Geen gemakkelijke oefening.

Samen met schepen Gert Fransen heb ik dat geleerd, met vallen én opstaan. Een burgerbeweging opstarten is effectief niet evident. Politiek, en zeker lokale politiek, is alles wat mensen ervan denken en meer. En net daarom willen we ermee verder doen.

Iets veranderen kan je immers alleen van binnenuit. Daarom stellen we de De Lokale Lijst voor.

Met De Lokale Lijst willen Anne en Gert iedereen uitdagen om mee te bouwen aan een Grobbendonk-Bouwel waar het leuk én goed is om te leven en willen ze mensen inspireren om samen te dromen, na te denken en te werken aan de gemeente van hun toekomst.

Overtuigd dat elke inwoner van Grobbendonk en Bouwel zeker één goed idee heeft om van onze gemeente een betere plek te maken, willen ze er ook voor zorgen dat iedereen mee kàn praten en mee kàn beslissen over het beleid.

Op 14 oktober van dit jaar zullen de inwoners van Grobbendonk en Bouwel dan ook kunnen stemmen voor De Lokale Lijst. Vanzelfsprekend is op dit moment de lijst nog niet compleet maar groeit elke dag.

Anne en Gert zullen hierover maar communiceren van zodra het team écht compleet is. Sterk is wel dat ze als eerste een echt plan kunnen voorleggen voor Grobbendonk en Bouwel Zo staat een kader creëren voor inspraak en betrokkenheid voor iedereen die het wil, bovenaan hun prioriteitenlijst.

Daarnaast willen we focussen op mobiliteit en verkeersveiligheid. De sociale dynamiek in Grobbendonk verdient absoluut meer aandacht. Elke inwoner moet zich goed kunnen voelen in de gemeente en dit elk op zijn of haar eigen manier. Zij zijn er ook van overtuigd dat de verschillende beleidsdomeinen niet afzonderlijk van elkaar kunnen bekeken worden.

Alles in een gemeente is onlosmakelijk met elkaar verbonden en net daarom is het belangrijk om een volledige en integrale toekomstvisie te hebben. Politici van de toekomst moeten ook verder durven kijken dan 6 jaar.

Denken op langere termijn is dringend aan de orde. Via de website www.delokalelijst.be kunnen de inwoners van de Kempense gemeente dan ook ontdekken hoe die toekomst voor hun gemeente er kan uitzien.

Bij deze denkoefening zijn de mensen van De Lokale Lijst uitgegaan van heel concrete en objectieve uitdagingen waar Grobbendonk en Bouwel mee worden geconfronteerd en we stellen graag onze actieplannen daaromtrent voor.

Uiteraard is dit nooit volledig en kan er nog heel wat aan toegevoegd worden. We nodigen dan ook iedereen uit om per uitdaging gerust nog punten toe te voegen. De Lokale Lijst wil mensen aanzetten om na te denken, te plannen en te dromen over hun toekomst en die van hun (klein)kinderen en daar samen aan te werken. Meer info? www.delokalelijst.be (pp)