Vrijdagochtend werd bij Henco Industries de eerste kolomzetting voor haar nagelnieuw distributiecentrum geplaatst.  'Het nieuwe distributiecentrum is de ideale manier om ons gezond bedrijf nog gezonder te maken', zegt CEO Wim Verhoeven.  'Henco is een groeiend en welvarend bedrijf.

Dit nieuwe distributiecentrum zal dan ook weer nieuwe kansen voor de arbeidsmarkt creëren:  50 nieuwe jobs.

Binnen Henco is duurzaamheid een heel belangrijk aspect.  Het is dan ook niet vreemd dat het bedrijf naast een investering in mankracht ook investeert in groene energie.

Die investering van €8 miljoen is nodig om de markt te kunnen volgen.

De voorbije 5 jaar zagen we onze omzet met 50% stijgen. Om die te kunnen bestendigen, is het beter om vanuit een gloednieuw eigen distributiecentrum te bouwen vlakbij onze productieplant op de Toekomstlaan.

We verzorgen nu al wel de distributie vanuit Herentals, maar daarvoor huren we loodsen op verschillende locaties.

In ons nieuwe distributiecentrum met een oppervlakte van 13.500 vierkante meter kunnen we 30.000 paletten opslaan.

De Katholieke Universiteit Leuven (KUL) zal deze studie mee begeleiden. Ook andere duurzame oplossingen zoals zonnepanelen en een warmtepomp worden voorzien.'

'Go for excellence'

'Go for excellence, is een van onze 5 kernwaarden', vervolgt  Wim Verhoeven.  'Met de toekomstige inrichting van ons distributiecentrum willen we dan ook innovatie en efficiëntie tonen.

We maken gebruik van legborden en flowracks om zo onnodige verplaatsingen te minimaliseren.

Daarnaast zullen alle materiaalbehandelingen geregistreerd worden met scanners, zodat er real-time accurate stockinformatie beschikbaar is.

Kortom, met dit distributiecenter zetten we weer een grote stap naar een duurzamere bedrijfsomgeving, en leggen we de focus op planet, people & profit. Zo nemen we elke dag weer wat meer ownership op richting een groenere wereld.

Bij Henco Industries Herentals werken 280 mensen, naast 70 salesmanagers wereldwijd.

'De laatste 5 jaar namen we nog 18 ingenieurs aan, wat betekent dat ons werk steeds gespecialiseerder wordt', onderstreept Wim Verhoeven. 'We hebben intussen ook koopovereenkomst voor de site van schrijnwerkerij Verwerft naast onze productieplant. Daar willen we volgend jaar onze productie uitbreiden met een nieuwbouw.

Doel is een aantal activiteiten die we nu elders doen ook naar Herentals te brengen. Wij investeren niet in fabrieken in lageloonlanden, maar in eigen streek.

Daarbij knopen we nog altijd aan bij de visie van Henco-stichter Louis Hendrickx, beter bekend als Lowieke Stoof', besluit Wim Verhoeven met een knipoog.

Nieuw distributiecentrum Henco Industries : investering €8 miljoen

• Oppervlakte totale gebied 22.288 m².
• De afmetingen van het gebouw zijn 136m x 96m.
• De stockageruimte zelf bedraagt 12.510m².
• Vanbinnen zal er plaats zijn voor 21.500 paletten.
• Kostenplaatje van deze investering ligt op 8 miljoen euro.
• In juli dit jaar zal het gebouw volledig staan.
• Inrichting gebouw zal uitgevoerd zijn na oktober 2020.
• Ingebruikname gebouw is gepland op 1 januari 2021.
• Gelegen in het Industrieterrein van Herentals, Toekomstlaan 19.  Foto's L. Tits/ Nnieuws.