U bent hier

Nieuw Educatief graduaat leidt op tot praktijkleraar Secundair onderwijs

Geel
21.02.2019 - 10.47u
Door: Mark Jaspers

Wie praktijkleraar Secundair onderwijs wil worden, volgt voortaan een opleiding aan de hogeschool. Thomas More organiseert vanaf september 2019 op zijn campus in Geel het Educatief graduaat Secundair onderwijs.

Wie droomt van een job als leraar in het secundair onderwijs en minstens drie jaar praktijkervaring heeft kan via werkplekleren in anderhalf jaar praktijkleraar worden. Wie de studie met zijn werk wil combineren, kiest voor een deeltijds traject en haalt het diploma in drie jaar.

Praktijkleraar in anderhalf jaar

Het technisch onderwijs smeekt om goede praktijkleerkrachten, mensen die hun praktische en technische kennis met passie doorgeven aan leerlingen die graag de handen uit de mouwen steken en de knepen van een vak willen leren. Wie praktijkleerkracht wil worden, heeft zelf minstens drie jaar werkervaring in zijn vak en combineert dat met een pedagogische opleiding.

Die pedagogische opleiding kan je voortaan volgen aan de Thomas More-hogeschool. Vanaf september biedt de hogeschool op haar campus in Geel het nieuwe Educatief graduaat Secundair onderwijs aan. Via werkplekleren kan een student in dagonderwijs op anderhalf jaar tijd praktijkleraar worden.

Sterk praktijkgericht

Het nieuwe Educatief graduaat Secundair onderwijs is goed voor negentig studiepunten en kan in dagonderwijs in drie semesters afgehandeld worden. Er is een instapmoment voorzien in september én in februari.

"De opleiding is sterk praktijkgericht en wij werken heel nauw samen met secundaire scholen", zegt Katelijne Van der Pas, unitmanager van de Lerarenopleiding. "Wij zetten de studenten al heel snel in een echte klas.

Ze worden lid van een lerarenteam van een secundaire school en intens begeleid door zowel de leerkrachten van de school als door de docenten van onze Lerarenopleiding. Thomas More tekent voor elke student een aangepast traject uit dat rekening houdt met zijn werkervaring en persoonlijke situatie."

Deeltijds traject

Wie werken en studeren wil combineren, kan het Educatief graduaat Secundair onderwijs volgen via een deeltijdstraject. Men volgt les op een weekavond en op een maandag of een zaterdagvoormiddag.

De opleiding wordt daarbij gespreid over zes semesters of drie jaar. Mensen die al aan de slag zijn als praktijkleerkracht in het secundair onderwijs, maar nog geen diploma van leraar hebben, kunnen als "Leraar In Opleiding" in drie semesters het Educatief graduaat halen.

Opencampusdag op 23 februari

Het Educatief graduaat Secundair onderwijs wordt uitgebreid voorgesteld op de Opencampusdag op 23 februari. Die dag zetten de campussen van Thomas More van 10 tot 16 uur hun deuren open voor alle jongeren die voor een studiekeuze staan. Ze kunnen er kennismaken met de bacheloropleidingen van de hogeschool en met de dertien nieuwe graduaatsopleidingen die Thomas More vanaf september in de Kempen aanbiedt.

De graduaatsopleidingen situeren zich in vier interessegebieden (Business & Tourism; People & Health; Tech & IT; Education) en worden georganiseerd op vijf locaties: Geel, Herentals, Lier, Turnhout en Westerlo. De graduaatsopleidingen situeren zich tussen het secundair onderwijs en de bacheloropleidingen van de hogescholen. Ze bereiden voor op een specifiek beroep en worden in voltijds dagonderwijs of in flexibel deeltijds onderwijs aangeboden.

Meer informatie?

www.thomasmore.be/opleidingen

imageMeer nieuws

Tijdelijk gratis parkeren in Geel

Tijdelijk gratis parkeren in Geel
Geel 03.04.2020 - 16.31u

ACHL toont haar hart

ACHL toont haar hart
Herentals 03.04.2020 - 16.26u

Vlaams bouwbedrijf houdt grootste deel van werknemers aan de slag en zo goed als alle werven open

 Vlaams bouwbedrijf houdt grootste deel van werknemers aan de slag en zo goed als alle werven open
Kempen regio | Provincie Antwerpen | Turnhout regio 03.04.2020 - 16.13u

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg 03.04.2020 - 12.18u

BVN terug beschikbaar via TV Vlaanderen

BVN terug beschikbaar via TV Vlaanderen
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 03.04.2020 - 12.06u

Aanpak coronacrisis in stad Geel

Aanpak coronacrisis in stad Geel
Geel 02.04.2020 - 23.27u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto