Op 11 april 2014 vindt een nieuwe uitreiking van de Cultuurprijs van de Cultuurraad van Heist-op-den-Berg plaats.

Het format van de Cultuurprijs 2014 wordt uitgebreid met extra categorieën. Vanaf dit jaar zal naast de traditionele Cultuurprijs ook een Belofte van het jaar en een Unieke Prestatie onderscheiden worden.

Kandidaten voor deze verschillende prijzen kunnen tot zondag 2 februari 2014 worden voorgesteld.

De Belofte van het Jaar wordt tussen de Heistse creatievelingen en verenigingen gezocht: nieuwe verenigingen, jonge mensen die meer aandacht verdienen of verenigingen die groots beloven te worden.

Daarnaast gaat de Cultuurraad op zoek naar de Unieke Prestatie: een verdienste,belangrijk evenement of mijlpaal in de culturele Heistse wereld. Deze categorieën kunnen heel breed geïnterpreteerd worden. Daarom deze oproep voor het brede publiek om hun suggesties voor ‘kandidaten’ door te geven, met voldoende informatie om de kandidatuur te onderbouwen.

Ook de jury zal uitbreiden. Niet alleen het dagelijkse bestuur van de Cultuurraad krijgt de kans zijn stem uit te brengen, er zullen eveneens professionelen en andere cultuurliefhebbers de kans krijgen om de winnaar te bepalen.

Kandidaturen kunnen tot zondag 2 februari worden ingediend via mail, post of telefonisch via de dienst Cultuurbeleid, t.a.v. An Vertommen, Kerkplein 15, 2220 Heist-op-den-Berg, tel. 015 22 86 94, cultuurbeleid@heist-op-den-berg.be.