Op maandag 1 en dinsdag 2 februari zal het gemeentehuis Nijlen gesloten zijn vanwege de verhuis van de gemeentelijke diensten naar de nieuwe kantoren. Hou daar  rekening mee  als je moet langskomen voor een reispas, rijbewijs, bouwdossier, enz....

Vanaf woensdag 3 februari is iedereen welkom in het nieuwe gebouw. Dit bevindt zich waar vroeger de bibliotheek was, net naast het huidige gemeentehuis. Ook de ingang schuift mee een 50-tal meter naar links op. Het wordt één centrale ingang voor zowel het gemeentehuis als de toekomstige bibliotheek. Rond half februari starten de werken om het huidige gemeentehuis om te bouwen naar de toekomstige bibliotheek.

Wat mogen bezoekers verwachten in het gemeentehuis?

Omdat er nog geen echte onthaalbalie is, wordt er een tijdelijk onthaal ingericht aan het eerste loket. Vóór je aan dit tijdelijk onthaal komt, passeer je eerst een zuil. Daar kan je een ticket met een volgnummer nemen. wij gaan verhuizen.jpgDat nummer verschijnt op een scherm met daarbij ook de nummer van het loket waar je moet zijn. Voor sommige producten moet je niet meer wachten, die krijg je meteen aan het onthaal mee.

De voornaamste wijzigingen op een rijtje:

- De inkom bevindt zich waar vroeger de ingang van de bibliotheek was. De huidige inkomdeur van het gemeentehuis verdwijnt.

- Alle bezoekers melden zich ofwel aan de zuil ofwel aan het (tijdelijke) onthaal aan.

- Sommige producten, attesten of documenten krijg je meteen aan het onthaal mee.

- Via een ticket en schermen word je naar het juiste loket geleid.

- Het loket van de diensten ruimtelijke ordening en milieu bevindt zich op de eerste verdieping (de lift en de trappenhal zijn achteraan in de centrale hal).

- Er zal in 2016 nog geen volwaardige wachtruimte zijn, er worden stoelen geplaatst tegen een tijdelijke wand.

- Bezoekers van de gemeenteraad gaan naar de nieuwe raadzaal op de tweede verdieping.

- Huwelijken vinden vanaf februari 2016 tot het einde van het jaar plaats in de raadzaal op de tweede verdieping.

- Het is gedaan met een (staande) wachtrij in de patio van het oude gemeentehuis. De bezoekers worden beter over de loketten verdeeld en je kan rustig zitten als je even moet wachten, al zal dat in 2016 nog niet in de definitieve wachtruimte zijn. Die gaat pas open nadat de werken aan de bibliotheek klaar zijn omdat dit één ruimte wordt samen met het leescafé.