Ambachtelijke bakkerij Van Ostaede in de Fraikinstraat heeft recent een supersmakelijke remake van het Herentals Boomke gelanceerd.  Het Boomke (Kempens) of Boompje (AN) is een toeristisch gebak waarmee patissier Jan Van Gorp en Eric Gils uit de Nieuwstraat in 1983 een stedelijke bakkerswedstrijd wonnen.  

Ingrid Goris & Paul Van Ostaede : ''We wilden een ambachtelijk gebak op de markt brengen dat met Herentals verbonden was, met een lokale verankering en toch een ruimere toeristische uitstraling.  De bekende gewezen bakker Jan Van Gorp (81), tevens m'n oud-leraar aan het CMO,  bezorgde ons het recept.  Hij maakte meteen ook een deeguitsteker en we waren vertrokken.  Het Herentals Boomke is een ideaal dessert met marsepein 1/1, geschaafde amandelen zonder veel suiker.  Een dessertgebak voor iedere dag,  als cado, of ook ideaal voor de eindejaarsfeesten. 

Nieuw zijn onze kleine Boomkes zonder marsepein voor bij koffie.  We gaan samenwerken met de horeca uit heel Neteland.

Ambachtelijk betekent dat we al onze producten manueel klaarmaken met de allerbeste ingrediënten uit bakkersland.  Naast het Herentals Boompje moet je zeker onze chocolade mousse, boterspeculaas en onze banane diplomat komen proeven.  Het Boomke kost 3 euro voor een tasje van 2 stuks,' aldus de enthousiaste zaakvoerders Ingrid & Paul Van Ostaede.  Guy Verellen / Nnieuws.