Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuw horeca : Plan Cé bistro op Grote Markt Herentals

Plan C

In het pand naast de Delhaize, waar voorheen De Noen was gevestigd, kan je vanaf deze week terecht bij Plan Cé. Katleen Schelles en Cédric De Peuter verwelkomen hun gasten in hun vernieuwde horecazaak met een klassieke bistrokaart. De try-out afgelopen zaterdag was alvast een succes.

Het koppel was al even op zoek naar een nieuwe uitdaging, nadat ze elkaar 3 jaar geleden hebben teruggevonden.  Ze leerden elkaar kennen in de jaren ‘90 in de Posterijen, een bekende horecazaal, ook op de Grote Markt in Herentals.

Na samen enkele pistes te hebben bekeken, kwamen ze te weten dat de Noen, de bekende zaak op de Grote Markt in Herentals, een optie was. Daarna ging het snel: contracten werden ondertekend, een nieuwe huisstijl gemaakt, het interieur aangepast.

Katleen: “Er is ongelooflijk veel werk verzet hier. Speciale dank ook aan Nathalie Spiessens, die voor een make-over van het interieur zorgde samen met haar man Daniël Holt.”

In tussentijd stelden Katleen en Cédric ook hun menu samen. Ze kozen bewust voor een klassieke bistrokaart waarmee afgelopen zaterdag een try-out voor familie en vrienden werd georganiseerd. Cédric vertelt: “Het is altijd handig om vooraf een nieuwe kaart in een nieuwe en deels onbekende keuken te testen voor een echt publiek. Op die manier weet je als kok meteen waar je aan toe bent. Het was nog een beetje zoeken, maar we zijn zeker tevreden met hoe het is gelopen.”

Een deel van de inkomsten van de try-out gaat naar KEBENE, een kleinschalig project in Kenia dat straat- en weeskinderen opvangt. “We gaan dit project in de Paasvakantie in pure realiteit omzetten.  Dit maakt van de try-out voor ons een nog groter succes.”

Bistro & Coffee

"Bij Plan Cé zal je doorheen de dag ook terecht kunnen voor een koffie of een drankje. Op die manier blijven de wekelijkse marktbezoekers en passanten van harte welkom. Maar naast iets drinken kan je nu ook genieten van de vernieuwde menukaart. Daarom staan een aantal klassieke bistrogerechten aangevuld met enkele vegans op de suggestiekaart.

Cédric: “Zo goed als alles op de kaart wordt in huis gemaakt. We hebben gekozen voor een kaart waar we zelf gelukkig van worden en die gaat van een heerlijke croque monsieur tot ons huisgemaakt stoofvlees. Met de suggesties zullen we het hele jaar door de seizoenen volgen.”

Plan Cé is vanaf 24 januari open van woensdag tot en met zaterdag."

Grote Markt 46, Herentals, België

Plan C

Deel dit artikel