Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuw infopunt in Zammelsbroek bezoekers inkijk in de ontwikkeling van natte natuur

Zammelsbroek

Aan natuurgebied Zammelsbroek in Zammel bij Geel is een infopunt geopend. Vanuit de omgebouwde zeecontainer heb je een mooi uitzicht over het natuurgebied.

Je vindt er ook info over de plaatselijke fauna en flora.

Aan de rand van het Zammelsbroek, ter hoogte van de Sint-Gerebernusstraat in Zammel Geel, staat sinds kort een gloednieuw infopunt van het Sigmaplan. Op een omgebouwde zeecontainer ontdek je al het boeiends dat het natuurgebied te bieden heeft. Bovenop de container kan je het herstel van natte natuur vanop de eerste rij aanschouwen.

Het Zammelsbroek staat op het punt een belangrijke transformatie te ondergaan met de geplande werken van het Sigmaplan. De Grote Nete krijgt er meer ruimte om te stromen en we herstellen het natte, open landschap in haar oorspronkelijke staat. Het resultaat: minder overstromingsgevaar in de omgeving en meer waardevolle natuur om van te genieten.

De infocontainer is een project in samenwerking met Sigmaplan, stad Geel en gebiedswerking Grote Nete.  

In het Grote Net[e]werk slaan lokale en bovenlokale instanties de handen in elkaar om te komen tot een veerkrachtige, klimaatrobuuste vallei. In de vallei van de toekomst is er meer ruimte voor water, natuur en de mens. En die toekomst lijkt verdacht veel op de Grote Nete van decennia geleden.

Benieuwd hoe de vallei van de toekomst eruit ziet? Neem dan zeker een kijkje op www.grotenete.be. Je vindt er een heleboel nuttige info over het gebiedsprogramma en via interactieve kaarten komen de projecten tot leven. Alsof je achter de werfomheining kruipt.'  Foto provincie Antwerpen.

Foto Yves Adams : Zammelsbroek

Foto Yves Adams : Zammelsbroek

Sint-Gerebernusstraat, Zammel, België

Zammelsbroek

Deel dit artikel