Op 1 maart opende het nieuw inloopcentrum van het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) De Kempen achter bistro Apollon (Sint-Apollonialaan 198). Bezoekers zijn vrijblijvend welkom. Om het onthaal goed te laten verlopen, zoekt het CAW vrijwilligers.

Als vrijwilliger heet je de bezoekers welkom, bied je hen een luisterend oor, zorg je voor koffie of soep,... Je toont respect voor de verscheidenheid van de bezoekers. Je weet van aanpakken en bent sociaal ingesteld. Herken je jezelf hierin?

Neem dan contact op met Karen Peeters van CAW De Kempen op het nummer 0471 70 38 90 of karen.peeters@cawdekempen.be.

Met het inloopcentrum wil CAW een laagdrempelige ontmoetingsplaats creëren voor alle inwoners van Balen, Dessel, Mol en Retie die met welzijnsvragen of zorgen zitten. Iedereen kan er vrijblijvend terecht voor een babbel zonder dat er meteen hulpverlening wordt opgestart.

Taken vrijwilliger

Het CAW zoekt vrijwilligers die bezoekers ontvangen en een luisterend oor bieden. Bezoekers komen langs voor een tas koffie, een babbel, het gebruik van een telefoon of computer,...

Ze kunnen er ook gebruikmaken van een douche, een wasmachine en een droogkast. Als vrijwilliger ben je bereid om bij al deze diensten een handje toe te steken. Je houdt hierbij rekening met de coronamaatregelen die strikt gevolgd worden in het centrum.

Praktische werking inloopcentrum

Het inloopcentrum moet een plaats worden waar mensen elkaar ontmoeten en beter leren kennen. Als vrijwilliger speel je hierbij een belangrijke rol. Je toont respect voor de verscheidenheid van de bezoekers en wil écht met hen in gesprek gaan.

Je wordt ondersteund door een coördinator en een outreacher, die ook actief de straat opgaat en mensen proactief benadert om het centrum te bezoeken.

Het centrum is open op:

· maandag, donderdag en vrijdag van 11.30 tot 16 uur;

· dinsdag van 11.30 tot 20 uur.

Heb je zin en tijd om tijdens (enkele van) deze momenten te helpen? Neem dan contact op met Karen Peeters van CAW De Kempen op het nummer 0471 70 38 90 of via karen.peeters@cawdekempen.be.

Meer info: CAW De Kempen, 0471 70 38 90, karen.peeters@cawdekempen.be, www.molvrijwilligt.be