De heemkundige kring van Lille is een vlijtige vereniging dat is alom bekend. Zelfs de corona-crisis kan daar geen stokje voorsteken. Het is dit jaar immers al voor de 39e keer dat de kring een jaarboek heeft samengesteld.

Dit jaarboek wordt voorgesteld op zaterdag 19 en zondag 20 februari in het P.C. De Zandfluiter Wechelderzande.
In het jaarboek van 2021 vind je een aantal artikels die het reilen en zeilen in Lille beschrijven, meer bepaald in de 4 dorpen: Lille, Gierle, Poederlee en Wechelderzande.

Wat zal u zoal kunnen lezen?

Rosette Dillen zet kunstschilder Florent Crabeels in de kijker. Walter Driesen onderzocht het reilen en zeilen van onze dorpen in de Franse periode. Jef Neefs waagde het om zijn gegevens over de Gielse bevolking in statistieken te verwerken. Dat kinderen zonder papieren niet alleen een fenomeen zijn in onze tijd, wordt aangetoond door André Pluym.

Meer persoonlijk is het In Memoriam ere-ondervoorzitter Jules Van Olmen en het portret van de honderdjarige Lionel Tricot.

Deze voorstelling van het jaarboek wordt dit jaar jammer genoeg niet omkaderd door een tentoonstelling zoals eerder aangekondigd en zoals al jaren de gewoonte is. De corona-maatregelen laten het niet toe.

Niettemin kan elke bezoeker bij de voorstelling het lidmaatschap van deze bloeiende en bedrijvige vereniging hernieuwen. Er is bovendien ook gelegenheid om elkaar te ontmoeten bij een drankje en een gezellige babbel en doorlopende projectie van Lilse heemkundige beelden en foto's uit het archief van de kring.

Iedereen welkom in de Zandfluiter Wechelderzande: zaterdag 19 februari van 15u tot 18 uur - zondag 20 februari van 10u. tot 18 uur.