Vanaf 2017 is Jazz in Thals er niet meer alleen op Pinksterzondag. Naast het festival in de lente komen er nog extra concerten, elk seizoen een evenement. Afhankelijk van de groep, de muziek, het seizoen, het weer, ... zullen de Jazz in Thals Sessionsconcerten op verschillende locaties kunnen plaatsvinden. Met deze seizoenssessies willen ze jazz op een intensere manier naar het publiek brengen.

Het eerste concert in de reeks van Jazz in Thals Sessions is op 21 maart in café Brigand en meteen hebben we een topper op het podium Bram Weijters - Chad McCullough Quartet.

Op Pinksterzondag 4 juni volgt dan uiteraard Jazz in Thals, ons jaarlijks gratis jazzfestival in een negental cafés op en rond de Grote Markt van Herentals, waar opnieuw een breed gamma aan genres binnen de jazz aanbod zullen komen.

Later in het jaar zullen dan nog 2 concerten volgen, eentje in september en nog eentje in november of december. En zo heeft ieder seizoen zijn eigen sensatie.

Eerste Jazz in Thals Sessions concert : 21 maart 2017

Het eerste concert in de reeks van Jazz in Thals Sessions is op 21 maart 2017 in café Brigand en meteen hebben we een topper op het podium Bram Weijters - Chad McCullough Quartet.

Bram Weijters (B) - Piano • Chad McCullough (US) - Trumpet

Piet Verbist (B) - Bass • Lionel Beuvens (B) - Drums

Inkom: 12 euro - Info en reservaties: info@jazzinthals.be - Voorverkoop tickets: café Brigand

Aanvang: 20u30

De Belgische pianist Bram Weijters en de Amerikaanse trompettist Chad McCullough trokken in 2010 naar het Canadese Banff om deel te nemen aan de International Workshop in Jazz and Creative Music. Deze ontmoeting was het begin van een mooie samenwerking.

Sindsdien hebben ze niet alleen enkele geslaagde tournees in België en de Verenigde Staten achter de rug, maar brachten ze ook enkele albums uit.

De band wordt regelmatig bewierookt om zijn mooie, lyrische en complexloze muziek en hun kenmerkende combinatie van melancholie, hoop en drive is doorheen de jaren enkel gegroeid.

In hun zesjarige bestaan hebben ze niet alleen geslaagde tournees in België, de Verenigde Staten en Rusland achter de rug, maar brachten ze ook drie goed ontvangen albums uit: hun fel gesmaakt debuut 'Imaginary Sketches', de opvolger 'Urban Nightingale' en het meest recente 'Abstract Quantities'. Deze drie albums kwamen uit op het Belgische W.E.R.F-label èn het Amerikaanse Origin Records.

De twee co-leaders en componisten van de groep worden bijgestaan door een dijk van een ritmesectie. Zij vormen de aanstekelijke, subtiel uitdagende motor van de groep, steeds stuwend zonder in clichés te vervallen.

Op contrabas hebben we contrabassist Piet Verbist, die reeds ruimschoots zijn muzikale strepen verdiende bij oa Jef Neve Trio en het Ben Sluis Quartet. Drummer van dienst is Lionel Beuvens, die als sideman bij talloze kwalitatieve belgische groepen actief was en is, en ook met z'n eigen band internationale band goed ontvangen wordt.