U bent hier

Nieuw kledingmagazijn Peer Stoet : 'Het is te duur en commerciële activiteiten zijn niet mogelijk'

Herenthout
05.03.2019 - 15.09u
Door: Herman Gezelle

De geplande verhuis van het  kledingmagazijn van carnavalsvereniging Peer Stoet naar de nieuw te bouwen site Serneels op de Itegemseweg is plots onzeker.  Planologisch blijkt het plaatje plots meer niet te kloppen.  Het dossier loopt al een paar jaar.

Burgemeester Stijn Raeymaekers (Eenheid) : 'Er zijn 2 problemen. Kleding bewaren in het nog op te richten gebouw is geen probleem, maar het kledingmagazijn is voor Peer Stoet ook een plaats waar iedereen verkleedkostuums kan gaan huren. Dat is een soort van commerciële activiteit die volgens de letter van de wet niet verenigbaar is met het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) dat voor de site is opgemaakt.

'Het tweede probleem is dat ondertussen duidelijk is dat de kostprijzen van enkele investeringsprojecten, waaronder de site Serneels, schromelijk zijn onderschat, vervolgt Stijn Raeymaekers. 'We gaan er niet flauw over doen. Alles wat onze voorgangers beloofd hebben, gaan we niet kunnen realiseren. Momenteel zoeken we opportuniteiten.

Ondertussen weten we dat de geplande nieuwe brandweerkazerne wettelijk toch kan op de site Serneels. Eerder werd gedacht van niet. Ook dat moeten we allemaal gaan herbekijken en berekenen. Misschien kunnen brandweer en technische dienst bepaalde lokalen zoals douches of sanitair delen.”

Duidelijkheid

Raeymaekers wil volledige zekerheid vooraleer de eerste spade in de grond gaat. 'Het heeft geen zin een nieuw kledingmagazijn voor Peer Stoet te gaan bouwen als het nadien niet als dusdanig kan gebruikt worden.'  Foto Johan Temmerman/ Nnieuws.

Bron GVA -  verschijningsdatum 5/3/2019 - dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden – Nnieuws  License2Publish.


imageMeer nieuws

2e fase Wensbeeld Wechelderzande afgerond

Lille 15.01.2021 - 19.00u

Voormalig N-VA-politicus veroordeeld voor verkrachting : 3 jaar cel

Voormalig N-VA-politicus veroordeeld voor verkrachting : 3 jaar cel
Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 15.01.2021 - 15.57u

Voka - KvK Mechelen-Kempen: “Gemiddeld omzetverlies daalt van 13 naar 9 procent”

Kempen regio | Provincie Antwerpen 15.01.2021 - 15.56u

Stoelendans bij N-VA Herentals blijft duren

Herentals 15.01.2021 - 14.22u

Motard Walter Roelants (Grobbendonk) haalt Belgisch record

Motard Walter Roelants (Grobbendonk) haalt Belgisch record
Grobbendonk | Internationaal | Neteland 15.01.2021 - 11.21u

Sabam-rekening voor duizenden horeca- en handelszaken zonder dat er muziek klinkt : 'Waanzin van Sabam'

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 15.01.2021 - 09.13u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto