Zaterdag werd de permanent bewegwijzerde mountainbikeroute van Olen officieel geopend. De realisatie van deze route is het resultaat van een samenwerking tussen de provincie Antwerpen, Bloso en de gemeente Olen.

De Olense mountainbikeroute vertrekt op de parking aan de voetbalterreinen Hezewijk en bestaat uit drie lussen en heeft een totale lengte van 41,5 km. Elke lus heeft een aparte kleur:

  • rood: deze lus start op de parking aan de voetbalterreinen van KAC Olen (Zandstraat z/n) en heeft een lengte van 13 km, waarvan 64% onverhard;
  • groen: deze lus start op de parking aan de voetbalterreinen van Buul (Missestraat z/n) en heeft een totale lengte van 15 km, waarvan 61% onverhard;
  • blauw: deze lus start op de parking van domein Teunenberg (Boerenkrijglaan z/n) en heeft een totale lengte van 13,5 km, waarvan 69% onverhard.

De mountainbikeroute doorkruist het volledige grondgebied van Olen en brengt je langs de mooiste plekjes. Zo rijd je onder andere langs ‘het fabriek van Olen’, het sluizencomplex en de bossen van Teunenberg. De stafkaart kost 3 euro en is te koop bij de dienst vrije tijd en aan het onthaal van het gemeentehuis.

Info: dienst vrije tijd, 014 27 94 22, sport@olen.be