U bent hier

Nieuw opleidingstraject Duurzame Energie en Klimaat

Kempen regio | Vlaanderen
20.01.2021 - 15.13u
Door: Mark Jaspers

De bacheloropleiding Energietechnologie en de afstudeerrichting Klimatisering van de opleiding Elektromechanica aan Thomas More in Geel hebben samen een volledig nieuw opleidingsconcept uitgewerkt, dat ze E-t(h)ree of E³ hebben gedoopt.

'De E³-studenten volgen een breed basisjaar dat focust op een elektrische en thermische kennisbasis én op duurzaamheid en innovatie', zegt opleidingsmanager Peter Alen.

'Daarna kiezen ze het traject dat het best bij hun talenten en interesses past: Klimatisering (thermische energie), Elektrische Energie of het nieuwe traject Duurzame Energie en Klimaat.'

'De nieuwe aanpak van onze energieopleidingen is een antwoord op de grote maatschappelijke uitdagingen van deze tijd', zegt opleidingsmanager Energietechnologie Peter Alen.

'De klimaatverandering is een feit en de zoektocht naar duurzame energievoorzieningen met een hoge efficiëntie en naar een CO2-neutrale omgeving is nog nooit zo dringend geweest voor de industrie, de gebouwen en de samenleving.'

' Via het nieuwe traject Duurzame Energie en Klimaat willen we energie-experten en klimaatcoaches vormen'

'We willen professionals op de markt brengen die zich bewust zijn van de nood aan innovatie. Technici die alles weten van thermische of elektrische installaties maar die ook notie hebben van de klimaatuitdagingen.

Via het nieuwe traject Duurzame Energie en Klimaat willen we dan weer energie-experten en klimaatcoaches vormen, projectleiders en adviseurs met een degelijke technische achtergrond.

Dat is het mooie aan E³. Alle talenten komen aan bod en onze studenten krijgen in het eerste jaar ruim de tijd te kiezen welke richting het best bij hen past.'

Opleidingsconcept E³

Fase 1: gemeenschappelijk basisjaar studenten Energietechnologie en Klimatisering (Elektromechanica)

Fases 2-3: drie keuzetrajecten: Thermische Energie (diploma Elektromechanica, afstudeerrichting klimatisering); Elektrische Energie (diploma Energietechnologie); Duurzame Energie en Klimaat (diploma Energietechnologie)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto