Op de Grote Markt Herentals, in het pand waar Modes Müller 100 jaar een bekende hoedenwinkel uitbaatte, opent vrijdagmiddag Nr. 12, het nieuwe restaurant van Frédéric Helsen en Wendy Van Loon, bekend van Restaurant Helsen, dat ze jarenlang in de Pastorijstraat in Kasterlee uitbaatten.

Frédéric heeft zijn sporen verdiend in o.a. de Blauwe Regen (Olen), Link21 (Herentals) en 't Zilte (Mol).

Frédéric Helsen : 'Nr.12 presenteert typische comfortfoodgerechten met een lage instapdrempel en een hoog trendygehalte.  Een foodbar met Scandinaafse accenten, blote tafels, hippe stoelen en cactussen in rieten manden. 

Een kroket van runderwang, vers afgesneden ham, Thaïs gemarineerde zalm, maar ook een salade met romige geitenkaas, een pasta, toast of enkel een dessert met een lekkere koffie, home made limonade, een biertje of een lekkere wijn.'

Toch ligt een foodbar niet in de comfortzone van Frédéric en Wendy.

'In plaats van op grote gastronomie te mikken, willen we voortaan op een betere balans tussen job en gezin werken', onderstreept Wendy (foto boven).

Madame Toert : nagelnieuw koffiehuis in ex-pand Helsen

Vanaf de lente 2020 opent Eric's Bakkerij Kasterlee haar splinternieuw koffiehuis Madame Toert in het vroegere pand van restaurant Helsen, aan de Pastorijstraat 27 Kasterlee. 

Foto's: Mark Jaspers/NNieuws