Traditioneel opende vanmorgen Coöperatie Hoogstraten het seizoen op een feestelijke manier.

'Coöperatie Hoogstraten koos dit jaar als goede doel de Nadjmi Foundation', zegt directeur Hans Vanderhallen 'De Antwerpse topdokter Nasser Nadjmi, bekend van de serie "Topdokters" loopt marathons op Noord- en Zuidpool voor kinderen met gespleten gehemelte. Dit doet Dr. Nadjmi voor zijn stichting de Nadjmi Foundation.

Deze stichting zorgt ervoor dat kinderen met een schisis overal ter wereld geholpen kunnen worden.
Naar jaarlijkse traditie werd er een kist aardbeien geveild voor het goede doel. Deze kist ging naar Fruithandel Sebrechts aan de prijs van €500 per 500 gram.

Door de inbreng van Coöperatie Hoogstraten, in naam van de telers, werd de opbrengst verdubbeld. Het bedrag van €8.000 werd overhandigd aan Julie en Kian Nadjimi, dochter en zoon van Dr. Nasser Nadjmi. De dokter kon jammer genoeg zelf niet aanwezig zijn, maar liet een fijne en warme videoboodschap na, ter bedanking.

Eigenares Ellen Sebrechts is zeer tevreden met de aankoop van deze aardbeien.

"Wij zijn blij deze aardbeien te kunnen kopen en zo mee het startschot te geven van het Belgische aardbeiseizoen. Met deze aankoop willen we het belang van lokale productie onderstrepen.

Het is onze filosofie om zoveel mogelijk Belgische producten aan te bieden. We zetten volop in op partnerships met lokale producenten. Dat we hiermee ook nog ons steentje kunnen bijdragen aan een nationaal goed doel is mooi meegenomen!"

Nieuwe consumentenwebsite

'Verder is de seizoensstart het ideale moment om de nieuwe consumentenwebsite voor te stellen en nog eens de nadruk te leggen op onze inspanningen naar duurzuumheid.

Via de kartonnen punnets (incl. QR-code met de gegevens van onze telers), het opnieuw behalen van het MVO-charter en de LCA – tool bouwen we verder aan een duurzame onderneming.

'Daarnaast zijn we ook heel blij dat we dit jaar de 4e editie van het Internationaal Aardbeiencongres opnieuw kunnen organiseren. Deze gaat door van 21 tot 24 september 2022 in Antwerpen. Dit congres is op korte tijd uitgegroeid tot dé ontmoetingsplaats voor de wetenschappelijke en commerciële trendsetters in de aardbeisector.

En Hoogstraten is zoveel meer dan enkel aardbeien. Hoogstraten telers zijn trendsetter bij het jaarrond telen van de allerlekkerste tomaten met een zeer ruim en inspirerend assortiment en vanaf maart zijn er paprika's en komkommers.

In de zomermaanden kan de Belgische consument genieten van heerlijke Hoogstraten bessen (blauwe bes, framboos, braambes en kiwibes) en kersen', besluit Hans Vanderhallen.

Op de foto :  Een cheque van € 8.000 werd overhandigd aan Julie en Kian Nadjimi, dochter en zoon van Dr. Nasser Nadjmi. De dokter zelf niet aanwezig zijn, maar liet een warme videoboodschap na, ter bedanking.