Het voorjaar schenkt het leven aan vele lekkere groenten en fruit van bij ons. Op donderdag 26 maart werd het nieuwe seizoen daarom feestelijk geopend op Veiling Hoogstraten. De ideale gelegenheid om het volledige productassortiment in de kijker te zetten en te focussen op nieuwigheden voor het komende seizoen. Naast aardbeien verhandelt Veiling Hoogstraten vooral paprika, tomaat en komkommer. Vorig jaar realiseerde Veiling Hoogstraten een productomzet van 192 miljoen euro en een zakencijfer van 235 miljoen euro, een absoluut record.

Na de persconferentie werd naar jaarlijkse traditie een kist aardbeien geveild voor het goede doel. Deze kist ging naar Delhaize aan de prijs van €500 per 500g. Door inbreng van Veiling Hoogstraten, in naam van de aardbeitelers, werd de opbrengst verdubbeld. Het bedrag van €8.000 werd overhandigd aan Nathalie Cornelis, afgevaardigde van vzw Pinocchio. Dit is een organisatie die de belangen en het welzijn van de kinderen en jongeren met brandwonden behartigt in heel België (www.vzw-pinocchio-asbl.be). De mensen van vzw Pinocchio zijn zeer dankbaar voor deze gulle gift. Wat ze met het geld gaan doen? "Deze mooie opbrengst kunnen wij bijvoorbeeld investeren in een kuurkamp voor zwaar verbrande patiëntjes aan het begin van hun revalidatie. We proberen de littekens soepel te houden aan de hand van thermale kuren zodat de wonden beter genezen."

Gaëlle Devos (Category Manager Fruit & Vegetables) van Delhaize is verheugd met de aankoop van deze aardbeien. "Wij zijn blij deze aardbeien te kunnen kopen en zo mee het startschot te geven van het Belgische aardbeiseizoen. Met deze aankoop willen we het belang van lokale productie onderstrepen. Het is onze filosofie om zoveel mogelijk Belgische producten aan te bieden en Belgische producenten te ondersteunen waar we kunnen. Sinds vorig jaar verkoopt Delhaize als enige retailer in de wintermaanden Belgische aardbeien om zo onze klanten jaarrond te voorzien van product van eigen bodem. Dat we hiermee ook nog ons steentje kunnen bijdragen aan een nationaal goed doel, is mooi meegenomen!"