U bent hier

Nieuw seizoen Theaterspektakel en Theaterling

Herentals | Neteland
12.09.2019 - 20.07u
Door: Lex Verellen

In Kamertheaterzaal van 't Hof stelden Theaterspektakel en Theaterling vanavond hun nieuwe seizoen voor. In dit jubileumjaar, respectievelijk 35- en 15 jarig-bestaan, begint Theaterspektakel met het stuk Liever geen Geld in een regie van Ludo Hoogmartens.

Verder volgen nog dit seizoen : Bevlekt en Carnaval in de Lakenhal, een echte revue. Theaterling pakt uit met de stukken Metamorphosen en Vies, Vuil Beest.

Ook geeft Theaterspektakel een mooie folder uit over het nieuwe seizoen.  De tekeningen zijn dit jaar ontworpen door Charlotte Van Goubergen.

'Liever geen geld'

Komedie van Flavia Coste – Nederlandse vertaling Frank de Kaey - Regie: Ludo Hoogmartens

'Een tijdje geleden is er in België een Euromillions jackpot van 162 miljoen euro gewonnen. Tot vandaag heeft de winnaar zich niet bekend gemaakt. Richard en zijn echtgenote Claire hebben zijn moeder en zijn beste vriend uitgenodigd voor een diner. Richard heeft immers een enorme verrassing in petto...

Deze hilarische komedie vol onverwachte wendingen zal het publiek niet alleen doen lachen maar zeker evenveel doen nadenken. Wat moet je immers doen met zoveel geld? 'The sky is the limit' of 'Geld maakt niet gelukkig'?

In 2017 liep deze productie maandenlang voor uitverkochte zalen in het Théâtre des Variétés in Parijs. Het EWT-theater bracht als eerste de Vlaamse versie van dit pareltje met een sterke Maarten Bosmans in de rol van Richard. Maarten zien we later dit seizoen terug als regisseur voor onze revue!

Met: Ellen Cambre, Vera Goris, Frits Loos, Dirk Savels.

Data:
4, 5, 10, 11, 12, 17, 18 en 19 oktober telkens om 20 uur - locatie: kamertheaterzaal 't Hof, Grote Markt 41, Herentals.

Bevlekt (A maggie)

Drama van Robert Siân, vertaling Brigitte De Man - Regie en bewerking: Dirk Couvent

'Bevlekt is het verhaal van één van de meisjes uit de Magdalene laundries.  Zwaar werk in de wasserij, stil gebed en emotionele vernedering door verzuurde kloosterzusters is de realiteit waarvan tot in 1996 meer dan 30.000 meisjes het slachtoffer werden.   

“Zondaars zoals gij mogen niet klagen over de kleine ongemakken die ge hier ondergaat, integendeel, laat ze een offer zijn voor onze redder die zoveel geleden heeft voor u en die zijn leven heeft gegeven opdat gij allen ten hemel kunt gaan. Ook gij moet lijden. Dit lijden noemen we boetedoening .” 

De film The Magdalene Sisters werd bekroond met verschillende prijzen, waaronder de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië in 2002.  De terreur en het misbruik in kerkelijke kringen blijven brandend actueel.

Bevlekt is een emotionele rollercoaster. Door klassiek theater te combineren met bewegingstheater en te kiezen voor een bijzondere locatie maken we er een indringende voorstelling van.

Met Evelien Auwers, Robin Caers, Maxime Goossens, Tessa Grimon, Ben Hoefkens, Lies Lievens, Linde Rombouts, Elke Van De Wouwer, Linne Vermeiren 

Data:
22, 23, 28, 29, 30 november en 5, 6, 7 december telkens om 20u - l
ocatie: wordt later meegedeeld.

Carnaval in de Lakenhal

Van de ondertussen wereldbefaamde revueschrijvers van Theaterspektakel in een regie van Maarten Bosmans.

(Julia en Eugène zijn een bejaard koppel uit Herentals. Hun hondje loopt weg en raakt daardoor vermist. Eugene is op de koop toe ook nog zijn gsm kwijt... Onze helden starten een zoektocht en komen er al snel achter dat het niet gaat om een ongelukkige samenloop van omstandigheden maar dat ze wel degelijk te maken krijgen met spionage, sabotage en kwaad opzet in Herentals. 

Het stadsbestuur heeft dan weer andere zorgen aan zijn hoofd. De mobiliteit in de stad is een heet hangijzer. De straten en pleinen slibben dicht. De politici gaan op zoek naar oplossingen, maar de ‘uitdagingen’ tijdens hun zoektocht zijn groot.

Zoals altijd mengen onze revueschrijvers fictie met realiteit.  Alle gelijkenissen met bestaande figuren berusten op louter toeval, maar zijn ook zo bedoeld...  Muziek, zang, dans, humor, satire en een vette knipoog zijn de ingrediënten voor de enige echte Hertalse Revue.  

Met: alle acteurs van Theaterspektakel.

8, 9, 14, 15, 16 mei 2020 telkens om 20u - 10 mei 2020  om 15u - locatie: cc ’t Schaliken, Grote Markt 35, Herentals.

Metamorphosen

Naar Metamorphosen van Ovidius in een regie en creatie van Yentl Gijbels.

'Acis verandert in een rivier; Actaeoon verandert in een hert; Alcyone en Ceyx veranderen in een ijsvogelpaar; Ampyx versteent; Andros en zijn zusjes veranderen in duiven; Antigone verandert in een ooievaar; Arachne verandert in een spin; Atalante verandert in een hoop leeuwen; Atlas verandert in een berg; Byblis verandert in een bron; Ceraimbus wordt in een kever veranderd; Ciris verandert in een zeevogel;

Cornix verandert in een kraai; Corvus wordt in een raaf veranderd; Crocus verandert samen met Smilax in een bloem; Cycnus verandert in een zwaan; Cyparissus verandert in een cipres; Daphne verandert in een laurierboom; Io verandert in een koe; Dryope verandert in een lotusboom;…'

Op basis van het 400 pagina’s tellende meesterwerk van Ovidius' ‘metamorphosen’, gaan de jongeren van Theaterling aan de slag met de Romeinse mythen.

In deze beeldende en fysieke voorstelling staan de liefdesperikelen van de God Jupiter centraal. Zijn gevoelens zijn even veranderlijk en verraderlijk als de natuur, met alle gevolgen vandien.

Met Zoë Aristazabal, Lisa Bellens, Charlotte Bervoets, Iluna De Busser, Yane Geudens, Isabelle Heylen, Rosaline Snoeys, Marie Tack, Fien Tijsmans, Luna Van Genechten, Mies Verbruggen, Wies Verreydt.  

Data:  17, 18, 24, 25, 31 januari en 1 februari 2020  telkens om 20u 
26 januari en 2 februari 2020  telkens om 15u - l
ocatie: kamertheaterzaal van ’t Hof, Grote Markt 41, Herentals.

'Vies, vuil beest'

Toonmoment van de jongste groep van Theaterling - regie: Jana Geens

'Je vindt ze in riolen. In kelders. In bossen. Op vuilnisbelten.
Er wordt gezegd dat ze lelijk zijn. Er wordt gezegd dat ze agressief zijn.
Ze worden uitgescholden, weggeslagen, uitgespuugd.

Er wordt zelfs gezegd dat een wereld zonder deze soort een pak mooier zou zijn.
EN NU IS HET GENOEG.

Insecten - Vogels - Ratten - VER-ZA-ME-LEN

Eindelijk, na zovele onschuldige slachtoffers komen ze in opstand.
De dieren tegen de mensen. LAAT DE STRIJD BEGINNEN.'

 
Met: Pitou Baeyens, Bram Debruyckere, Molly De Smet, Janne De Witte, Roos Leysen, Charlotte Snoeys, Marie Snoeys, Milla Sprengers, Liene Van Eyck, Fiana Van Looke, Tess Van Oprooy, Lennart Vansteensel, Kato Van Wolputte, Marie Van Wolputte.


Data:
13, 20, 27 maart 2020 telkens om 20u - 22 maart 2020 om 15u  - Kamertheaterzaal van ’t Hof, Grote Markt 41, Herentals.  

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto