Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuw skatepark Grobbendonk feestelijk geopend

Skatepark Grobbendonk

Burgemeester Marianne Verhaert (GiB) en schepen van jeugd Brent Wouters (GiB) knipten vandaag het lintje van het vernieuwde skatepark door.  Exact drie jaar geleden lanceerde het lokaal bestuur Grobbendonk het idee om een nieuw skatepark nabij het gemeenschapscentrum De Volle Vaart aan te leggen.

“Skaters kregen de kans om een ontwerp in te sturen om het nieuwe skatepark vorm te geven. Zo kwamen we al snel in contact met enkele ervaren skaters in de buurt die hieraan meewerkten, maar ook jongeren uit de buurt dachten mee,” zegt burgemeester Marianne Verhaert (GiB). “Wij zijn als bestuur enorm blij dat we deze plek voor skaters kunnen creëren en hebben de afgelopen weken al kunnen zien dat jongeren elkaar op deze plek vinden”, vult ze aan.

Park De Volle Vaart

Het nieuwe skatepark is de eerste stap in de herontwikkeling van de omgeving Volle Vaart. “Door te dromen over het nieuwe skatepark, samen met kinderen, jongeren en buurtbewoners, werden we alsmaar ambitieuzer”, vertelt schepen van jeugd Brent Wouters (GiB). “Hierdoor ontstond het concept van de ontwikkeling van een intergenerationeel park, waar jong en oud elkaar ontmoeten, waar trage wegen uitnodigen om te wandelen en waar we oog hebben voor ontharding en regenwaterrecuperatie. Binnen enkele maanden wordt er alvast gestart aan de nieuwe speeltuin ‘De Waterplas van Beverbas’.”

Vlaamse subsidies

Voor de aanleg van het nieuwe skatepark kan de gemeente Grobbendonk rekenen op subsidies van de Vlaamse overheid. “In het kader van inrichting van jeugdinfrastructuur hebben we 104.000 euro subsidies gekregen om het nieuwe skatepark en de nabije omgeving vorm te geven”, vult schepen Wouters aan.

Openingsfeest

Het openingsevenement was alvast een knaller van start. Beginnelingen hebben een skate-initiatie kunnen volgen bij enkele ervaren skaters. Daarna vonden er jams plaats. Hierin nemen skaters het tegen elkaar op om de beste kunstjes boven te halen op het skatepark. Ook gaven enkele bekende lokale skaters een demo waar jong en oud met grote ogen stonden naar te kijken.

Tot slot kan iedereen afzakken naar het jeugdhuis waar enkele bandjes, waaronder The Priceduifkes, optreden. “Hopelijk kunnen we van dit evenement een jaarlijkse traditie maken,” sluit burgemeester Verhaert af.

Volle Vaart, Grobbendonk, België

Skatepark Grobbendonk

Deel dit artikel