U bent hier

Nieuw speelplein in Korte Plek Geel

Geel
26.04.2019 - 13.58u
Door: Mark Jaspers

Stad Geel legde een nieuw speelplein aan in Korte Plek, een straat in Elsum. Spelende kinderen kunnen zich nu naar hartenlust uitleven in hun eigen buurt. Ook voor de ouders of andere bewoners uit de ruimere omgeving wil de stad zo een ontmoetingsplaats creëren.

De bewoners uit Korte Plek gaven twee keer hun inbreng over het project. Eind 2017 konden alle bewoners hun vragen, ideeën en speelwensen delen. Een externe ontwerper, Leen Dierckx van In Stijl, ging vervolgens met deze inbreng aan de slag om een voorontwerp te maken.

Tijdens de tweede bijeenkomst begin 2018, koppelde de stad dit ontwerp terug naar de bewoners en paste het nog aan waar mogelijk. Het plan voor een optimaal speelplein voor de buurt kreeg zo definitief vorm. Vervolgens voerden de stedelijke diensten de werken uit. Het resultaat mag gezien worden.

Het pleintje bestaat uit twee delen die door een paadje verbonden zijn met elkaar. Het eerste deel is een grote speelberg met glijbaan en tunnel. Ook voor een spelletje voetbal of petanque kun je hier terecht bij de kleine voetbaldoelen en petanquebaan.

Op het tweede deel vind je een houten spelparcours, schommel en wilgentunnel. Grote keien dragen bij tot de avontuurlijke en natuurlijke sfeer. De nieuwe beplanting, haagjes en bomen maken het geheel helemaal af.

De stad hoopt dat veel kinderen hier uren spelplezier zullen beleven en dat de buren zullen samenkomen en elkaar beter leren kennen. Uiteraard zijn ook bezoekers uit de ruimere omgeving van Korte Plek welkom om het speelplein te ontdekken.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto