Op vraag van de bewoners van de straat Mastbos in Ten Aard knapte stad Geel het speelplein in de straat op. Het speelplein is op maat van de buurt gemaakt. De stedelijke diensten plaatsten een zandbak met speeltuigen met daarnaast een laag parcours.

Op het grasveld kunnen de kinderen zich volop uitleven en de volwassenen hebben nu een plaats om een buurtfeest te houden.

In 2017 pleegde de stad tweemaal overleg met de buren uit Mastbos. Samen met een externe ontwerper, Leen Dierckx van In Stijl, werd er een eerste keer nagedacht over hoe het speelpleintje eruit zou kunnen zien en wat de speelwensen waren.

Bij het tweede overleg gaven de buurtbewoners hun mening over het voorontwerp. Daarna werd het definitieve ontwerpplan afgewerkt. De uitvoering van de werken lag in handen van de stedelijke diensten.

Het pleintje is nu speelklaar. In een grote zandbak, met daarin een nestschommel en een dubbel tuimelrek, leven de kleinsten zich naar hartenlust uit. Daarnaast vind je een laag parcours met stappaaltjes, stelten, een klimstapel en een basketpaal.

Het grasveld blijft open voor bijvoorbeeld het plaatsen van een feesttent bij een buurtfeest. Het groen, dat aangeplant is rond het speelplein, zorgt ervoor dat elk seizoen haar kleuren prijsgeeft in de straat.

Met dit pleintje heeft Ten Aard nu ook aan de kant van de kerk een aantrekkelijk stukje speelruimte waar de mensen uit de ruimere omgeving en de plaatselijke Chiro gebruik van kunnen maken.